Zangeres Nona laat debuutalbum horen in De Pul [INTERVIEW] | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
Nona neemt een 9-koppige band mee naar Uden. (foto: Rein Kooyman)
Nona neemt een 9-koppige band mee naar Uden. (foto: Rein Kooyman)
INTERVIEW

Zangeres Nona laat debuutalbum horen in De Pul

  •   keer gelezen

UDEN/ODILIAPEEL | Er vloeit muzikaal bloed door de aderen van Nona. De zangeres uit Odiliapeel die slechts één weg bewandelt en dat is die van de door haarzelf gecreëerde muziek. Iets waar ze ziel en zaligheid inlegt en met liefde aan zoveel mogelijk mensen overbrengt. Dat is dan ook precies wat ze gaat doen vrijdag 20 december vanaf 19.30 in De Pul in Uden waarbij ze met maar liefst negen muzikanten inclusief drie blazers nummers van haar debuutalbum Nona laat horen.

door Wendy van Lijssel

Muziek, muziek en nog eens muziek. Zangeres Nona eet, drinkt en denkt het. Haar leven draait om het maken en vertolken ervan. Succesvol ook, want in korte tijd is er een behoorlijke cv opgebouwd met onder andere toonaangevende festivals zoals Parkpop, de Zwarte Cross, Paaspop en Down The Rabbit Hole. Hoewel het deugd doet, maakt het haar overigens niets uit hoe groot of klein het podium is. Nona geeft zich altijd 300%. Ziel en zaligheid wordt gelegd in het delen van haar muzikaliteit. Rauw, doorleeft, warm, prikkelend en intens. Bezoekers wordt de hand gereikt om haar reis mee te maken. Dat doet ze niet alleen, maar met een maar liefst 9-koppige begeleidingsband inclusief drie blazers.

Singles
De afgelopen jaren was er de release van singels zoals Sleeptalking, Givin it All, Last to Know en Daisy Dukes. Daar kwam afgelopen oktober de lancering van haar debuutalbum Nona bij. Een album met in totaal dertien nummers van haar hand. "Ik heb er de afgelopen jaren veel meer geschreven. Voor dit album heb ik echter een selectie moeten maken. Ik sta volledig achter die keuze. Ook met de wetenschap dat er nog een aantal hele goede nummers klaar liggen die uiteindelijk ook uit zullen komen", vertelt ze opgewekt.

Clubshow
Op het moment van spreken is de zangeres druk met het afsluiten van een reeks clubshows waarbij er voor het einde van het jaar nog twee op het programma staan; Vrijdag 20 december in De Pul in Uden en op vrijdag 27 december in de Melkweg in Amsterdam. Ondertussen wordt gewerkt aan haar eerste eigen clubtour die februari 2020 van start gaat en door heel Nederland trekt. Iets waar Nona zich op verheugt. "Dat wordt een compleet nieuwe show met visuals en heel vét", weet ze.

Debuutalbum
Ze leeft inmiddels haar droom en ernaar vragend zijn er eigenlijk geen wensen. "Ik wil blijven doen wat ik aan het doen ben. Schrijven en performen. Mijn gevoel in muziek leggen en dat overdragen en delen met zoveel mogelijk mensen", aldus Nona. Dat is dan ook wat er zaterdag 20 december op het menu staat in De Pul. "Ik ga de muziek van mijn album Nona spelen", vertelt ze om te besluiten: "Het wordt echt een hele toffe muzikale avond." Benieuwd naar Nona en haar debuutalbum? Ga voor tickets (14 euro) naar de website van De Pul: www.livepul.com of kijk op www.nona-official.com. Het concert begint om 20.30 uur.

Meer berichten