Brigit vindt het na 40 jaar tijd om het stokje over te dragen.
Brigit vindt het na 40 jaar tijd om het stokje over te dragen.

Brigit van de Wiel stopt met logopediepraktijk

Algemeen 1.451 keer gelezen

UDEN | Logopediepraktijk Van de Wiel, de laatste jaren ook wel bekend als Logopedie-praktijk Uden, wisselt per 1 januari 2020 van eigenaar. De praktijk, sinds jaar en dag gevestigd aan de Oliemolenstraat, verhuist vanaf die datum naar een nieuwe locatie, Velmolenweg 3. De huidige eigenaar, Brigit van de Wiel, heeft in Maaike en Ivo Hendriks geschikte opvolgers gevonden voor haar bloeiende praktijk, waarin zij bijna 35 jaar met hart en ziel heeft gewerkt.

De praktijk gaat verder onder de naam Praatjuf Logopediepraktijk Uden, onderdeel van Praatjuf B.V. Medewerkers Eline van Willigen en Renske Damen, al jaren vertrouwde gezichten in de huidige praktijk, gaan op de nieuwe locatie door met hun werkzaamheden. Brigit van de Wiel begon in 1980 als logopedist. Aanvankelijk werkzaam bij de toenmalige DGD (Districts Gezondheidsdienst), de latere GGD Hart voor Brabant, bezocht zij als schoollogopedist de kleuter- en lagere scholen in Uden, Volkel, Odiliapeel en Mariaheide. In 1985 startte zei haar eigen praktijk in de Oliemolenstraat in Uden, waar ze behalve kinderen ook volwassenen behandelde. Een logopedist is namelijk een specialist voor kinderen én volwassenen met problemen op het gebied van spraak, mondelinge taalvaardigheid, stem, adem en gehoor. Mensen met stemproblemen, keelklachten, slikstoornissen en uiteenlopende communicatieproblemen, al dan niet veroorzaakt door neurologische of andere aandoeningen werden door haar behandeld. Zo ook vele kinderen, met klachten als slissen, achterstand in de spraakontwikkeling of stotteren.

In de loop der jaren breidde haar praktijk zich uit van een solopraktijk naar een zaak met drie logopedisten; naast Brigit zijn dat Eline van Willigen en Renske Damen. Ook werden er nevenvestigingen geopend: al vanaf de start heeft de praktijk een nevenvestiging in Volkel en in Odiliapeel en sinds enkele jaren ook op bs. 't Mulderke in Uden Zuid, bs. de Palster in Uden Oost en Kindcentrum Aventurijn in Uden West. Brigit heeft vanaf het allereerste begin samenwerking gezocht met het onderwijsveld. "Bij het behandelen van kinderen is de medewerking van de ouders van groot belang, maar daarnaast ook de samenwerking met leerkrachten en Interne Begeleiders op school en peuterspeelzaal", vertelt ze. "Ook een goed contact met andere paramedische disciplines, jeugdartsen, huisartsen, specialisten, tandartsen en instanties als Kentalis, Libra en Audiologische Centra, is voor mij altijd belangrijk geweest. Zelf heb ik me bij het logopedisch handelen de afgelopen jaren steeds meer gericht op volwassenen." Een stem die problemen geeft, langdurig hees blijft, verkeerd gebruikt wordt of door een organische aandoening niet meer goed functioneert, dat interesseert haar in het bijzonder. Ook mensen met klachten aan de keel, het gevoel van een voortdurende brok in de keel, een probleem met slikken of ademen, of mensen met de ziekte MS, zijn bij haar in goede handen. Echter, na 40 jaar, vindt ze het tijd het stokje over te dragen. "Met een gerust hart en vol vertrouwen draag ik de praktijk over aan Maaike en Ivo Hendriks van Praatjuf B.V. Zij hebben al meerdere praktijken in de regio Arnhem-Nijmegen en zetten de praktijk voort samen met de vaste medewerkers Eline en Renske. Iedereen met een vraag, klacht of probleem op het gebied van verbale communicatie in de breedste zin van het woord, kan bij hen terecht. Want alle ontwikkelingen op communicatief gebied en alle digitalisering ten spijt, praten zullen we altijd blijven doen."

Op donderdag 19 december tussen 16.30 en 18.30 uur is er een afscheidsborrel op de nieuwe locatie in Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant