Tijdens de cursus van IVN Uden leer je alle ins en outs over moestuinieren.
Tijdens de cursus van IVN Uden leer je alle ins en outs over moestuinieren.

Maak stap voor stap van je moestuin een smakelijk paradijs

Algemeen 726 keer gelezen

UDEN | Voor het vierde jaar verzorgt IVN Uden in 2020 opnieuw de populaire cursus Moestuinieren. Lekker je eigen groenten kweken in je achtertuin tuin of in een echte volkstuin. Wie wil dat niet? Maar: wat komt er allemaal bij kijken? En waar moet je aan denken? Je leert stap voor stap hoe je van jouw moestuin een smakelijk paradijsje kunt maken. Je maakt met hulp van ervaren moestuinierders je eigen tuinplan en je krijgt veel praktische tips over wat te doen in de verschillende moestuinfases.

Na twee jaar werken met wachtlijsten wordt in 2020 gestart met twee groepen en twee koppels ervaren trainers. De cursus bestaat uit een serie van drie bijeenkomsten, een dinsdagavondgroep en een woensdagavondgroep. De data zijn: dinsdag 21 januari, 11 februari, en 10 maart; en woensdag 22 januari, 12 februari en 11 maart. Er wordt gewerkt van 19.30 tot 21.30 uur in de Groenhoeve, Artillerieweg in Uden. Kosten voor niet- IVN leden bedragen 15 euro. Dat is inclusief koffie, thee en cursusmateriaal. IVN leden betalen alleen 5 euro voor het materiaal. Aanmelden kan via moestuincursus@ivnuden.nl. Het aantal plekken per groep is maximaal vijftien.

'Moestuin doeboek'
Geen gelegenheid om de cursus te volgen? Je kunt het 'Moestuin doeboek' dat tijdens de cursus gebruikt wordt ook bestellen via de IVN webwinkel. Of kijk voor tips en tricks op www.ivn.nl/moestuintje. En mocht je de smaak zo te pakken krijgen dat je eigen tuin niet groot genoeg is, dan hebben de Grietenhof en d'n Hof van de Toekomst in Uden nog wel een plekje voor je vrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant