Logo kliknieuws.nl/uden

Samenwerken aan een duurzame toekomst op Kind Centrum Marimba

  •   193 keer gelezen

UDEN | Wanneer kinderen zich al van kleins af aan bewust zijn van het wonder en de waarde van alles wat groeit en bloeit, beseffen en leren ze dat je zorgzaam en zuinig moet zijn op onze aarde. Op Dalton Kind Centrum Marimba is men gedreven bezig dit goed vorm te geven door onder meer het aanleggen van het 'Schoolplein van de Toekomst'. Een groene en gezonde speel-, beweeg-, chill- en ontdekplek.

'Iedereen doet wat' is de overheidsslogan waar Kind Centrum Marimba zich graag aan wil verbinden en daarvoor zoekt men naar samenwerking met andere partners. In deze context nam Kind Centrum Marimba onlangs deel aan het Maakfestival met de workshop 'De Kakelende Kartonknippers'.

MaakplaatsUden
Het Maakfestival is een initiatief van MaakplaatsUden, gevestigd in 't Handelshuys, en is een vernieuwende activiteit op gebied van techniekeducatie en cultuur in de gemeente Uden. In MaakplaatsUden wordt iedereen, elk kind, de kans gegeven om kennis te maken met (nieuwe) techniek, ongeacht de omgeving waarin ze opgroeien, hun achtergrond of hun manier van leren. Spelenderwijs wordt bijgedragen aan bewustwording over het belang van anders omgaan met grondstoffen, met duurzaam maken en met de aarde, zoals verwoord in de Global Goals. Kinderen worden uitgedaagd om zelf creatief naar maatschappelijke vraagstukken te kijken en aan de hand van beeldvormende technieken zich een mening te vormen over het onderwerp. Aan het einde van ieder maakfestival laten kinderen aan elkaar zien wat zij gemaakt hebben en welke technieken en gereedschappen ze hebben toegepast. 'De kinderen van nu worden later onze beleidsmakers. Samenwerken is daarbij van belang voor hun toekomst'. Kind Centrum Marimba en MaakplaatsUden hebben hierin een gedeelde visie; tijd, ruimte en middelen voor de duurzame (beleids)makers van morgen.

Meer informatie
Kijk ook op www.maakplaatsuden.nl.

Meer berichten