Afbeelding
Foto: Google Maps

St. Jozefkerk en pastorie in Venhorst verkocht

Algemeen 1.284 keer gelezen

VENHORST | Het parochiebestuur van de kerk en pastorie in Venhorst heeft besloten tot verkoop van de St. Jozefkerk en pastorie. Familie van Duijnhoven uit Venhorst neemt de kerk over.

Op 2 december kocht de door de familie van Duijnhoven opgerichte bv Arjoto BV de St. Jozefkerk met bijbehorende pastorie en tuin in Venhorst. Hieraan ging een tijd van intensief overleg vooraf met zowel het parochiebestuur als de gemeente Boekel. Arjoto BV voelt zich als onderdeel van Metaalindustrie Andusta BV, gevestigd en groot geworden in Venhorst, nauw verweven en betrokken bij de toekomst van Venhorst. Met deze aankoop wil Arjoto proberen een bijdrage te leveren aan een positieve groei van Venhorst. Reeds eerder werd hiervoor door Arjoto het 'Centrumplan Venhorst' ontwikkeld met hierin de bouw van een supermarkt, gezondheidscentrum, eeterij en appartementen. Deze bouw is inmiddels gestart, de verwachte oplevertermijn is medio 2020. "De aankoop van kerk, pastorie en tuin sluit nauw aan op ons beleid van maatschappelijke betrokkenheid", vertelt de familie van Duijnhoven. "Het straatbeeld van de Venhorstse kerk zal hierbij zoveel mogelijk gewaarborgd blijven."

Seniorenwoningen
Er zijn plannen in de maak om in de parochietuin een aantal seniorenwoningen te bouwen. Het resterende terrein zal haar open karakter als openbare tuin/park behouden, toegankelijk voor iedereen. Voor de pastorie wordt een nadere bestemming gezocht. Het college van B&W staat positief tegenover het plan. Kerk, pastorie en tuin blijven behouden voor de gemeenschap. Uiteraard moet nog wel de reguliere bestemmingsplanprocedure worden doorlopen, waarbij de aanvraag in de procedure afgestemd zal worden met de omgeving, college van B&W en de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant