UDI'19 verloor van Baronie.
UDI'19 verloor van Baronie. Archieffoto: Peter Kuijpers

UDI'19/CSU sluit 2019 toch nog met een kater af

Voetbal 885 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU heeft de eerste seizoenshelft zondag afgesloten met een 2-4 nederlaag tegen Baronie. Het duel met de titelkandidaat uit Breda was al bij de rust beslist (0-3).

"Een mooie testcase." Zo noemde trainer Lodewijk de Kruijf van UDI vooraf het duel met Baronie. Tegen Halsteren, toen koploper, lieten de Udenaren vorige week zien een ploeg te hebben die het iedereen moeilijk kan maken. Tegen Baronie kon UDI dat slechts een half uur tonen. Daarna maakte Moustafa Mohammed uit een vrije trap de 0-1. Het was een tegenvaller die ditmaal teveel was voor UDI, want amper zes minuten later stond het al 0-3. Opnieuw Mohammed en Yassine Meyres zorgden voor een geflatteerde maar duidelijke ruststand.
In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar een weg terug, maar waar de Tricolores de afgelopen weken de kansen aan elkaar regen, slaagde UDI daar tegen Baronie nauwelijks in. Via Raoul Oomen werd het na 70 minuten nog wel 1-3, maar voor het echt spannend kon worden, brachten de gasten de marge alweer op drie. Doelman Michiel Merks maakte een 'ketser' en Tijn van Dalen profiteerde. De 2-4 van Paul van der Vlist in de slotfase had slechts een statistische waarde.

Met vertrouwen richting 2020...
De nederlaag zorgt ongetwijfeld voor een kater in het Udense kamp, want bij een zege op Baronie had UDI de aansluiting met de (sub)top hervonden. Gedurende de eerste seizoenshelft heeft UDI laten zien voetballend stappen te hebben gezet ten opzichte van vorig seizoen, maar de achtste plaats doet voorlopig recht aan de resultaten. Toch zal er voldoende vertrouwen zijn om in 2020 alsnog een gooi te doen naar een top 5-klassering. Dan zal echter wel de effectiviteit omhoog moeten.