Joey Hellstern kreeg weer een basisplek
Joey Hellstern kreeg weer een basisplek Foto: Gerard Beekmans

December geen feestmaand voor Blauw Geel na verlies bij OFC

Voetbal 599 keer gelezen

OOSTZAAN - De opstelling week wat af van die van de laatste weken. Aanvallers Danny Verbakel en Joey Hellstern kwamen in het team waar Koen van der Zanden zich iets terug liet zakken. Later na de 2-0 achterstand wisselde Van der Zanden het Hellstern van positie. OFC had wellicht voetballend niet veel meer in huis, maar het rendement lag veel hoger met scorend vermogen voorin. Met één punt uit drie wedstrijden is dat voor Blauw Geel'38 zeker niet zorgwekkend, maar wel heel matig.

Martijn van Kessel kwam op de linksback plaats voor de geschorste Sjaak Egmond. Blauw Geel'38 begon matig en kwam in de 19e minuut op achterstand door een kopbal uit een corner. Trainer Niels van Casteren greep in. Terug naar 4-3-3 waar Van der Zanden ruilde qua positie met Joey Hellstern. Echter zes minuten later was het 2-0 wanneer OFC profiteerde van een misverstand tussen Rerimassie en keeper Ralph Vos. In de rebound scoorde OFC. De ploeg uit Oostzaan bleef gevaarlijk en opnieuw uit een corner was het de Veghelse doelman Vos die redding bracht. In de 37e minuut was het Van der Zanden die Verbakel lanceerde, maar laatste kreeg de bal niet onder controle. Waar OFC nog in het zijnet schoot was het opnieuw Verbakel, met dank aan Sander Egmond, die de geboden kans niet wist te benutten. Druk van Blauw Geel'38 in de slotfase van de eerste helft, waar Van Kessel hoog over mikte.

Slecht
Na rust werd het allemaal niet beter. Hoogtepunt was nog de actie van jongeling Ben van den Nieuwenhof die zijn goocheldoos weer eens bij had, maar een doelpunt leverde het niet op. Een pegel van Rerimassie miste doel en leek het doek al eerder te vallen voor de Veghelaren. Scoren deed OFC wel. In de 77e minuut werd een teruggetrokken voorzet verzilverd naar 3-0. Aan verlies was voor Blauw Geel'38 niet meer te ontkomen. Mustafa Guler kwam Danny Verbakel nog vervangen, maar dat leverde niets op.  December werd voor Blauw Geel'38 geen feestmaand met één puntje uit drie wedstrijden is dat ronduit slecht te noemen.

Niels van Casteren: "De eerste helft starten we erg matig. Ik heb achteraf zelf ook de verkeerde keuze gemaakt met de formatie bij aanvang van de wedstrijd! Door aantal mutaties en door spel tegenstander had ik gekozen om met de ploeg 1:4:4:2 te spelen waardoor onze spelprincipes die we altijd nastreven helemaal niet goed uit de verf kwamen. Hierdoor kwam OFC veel te makkelijk aan voetballen toe en hadden we totaal geen initiatief. Hierdoor kwamen ze veel rond onze 16 te spelen zonder kansen te creëren. Het was dan ook erg zuur dat we door twee persoonlijke en onnodige fouten 2-0 achterkwamen! Na 25 minuten formatie weer omgezet naar 1-4:3:3 waardoor we in een maal wel meer initiatief kregen, onze spelprincipes weer duidelijk zichtbaar werden en we ook voor de rust 2-3 grote mogelijkheden kregen met Danny en Ben Tweede helft proberen we goed onder de druk uit te spelen, maar kwamen we niet tot kansen aangezien we erg slordig waren in balbezit en OFC met behulp van de wind ons goed hoog onder druk hield. Uiteindelijk valt de 3-0 ook door persoonlijke fout en hebben we een hele matige, wedstrijd op de mat gelegd"

Opstelling Blauw Geel'38: Ralph Vos, Martijn van Kessel, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Zain Moghal, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond, Koen van der Zanden, Danny Verbakel (74. Mustafa Guler), Joey Hellstern, Ben van den Nieuwenhof