Afbeelding

Plannen woongebied Park Maashorst ter inzage

Wonen 1.219 keer gelezen

UDEN | Het College van B&W heeft op 10 december ingestemd met het ontwerpuitwerkingsplan- en beeldkwaliteitplan voor de volgende onderdelen van woongebied Park Maashorst, ook wel kamers 2 en 3 genoemd. Deze plannen liggen van dinsdag 17 december tot en met maandag 27 januari 2020 ter inzage. Ze zijn ook in te zien tijdens een inloopbijeenkomst op 9 januari.

Gemeente Uden heeft een volgende stap gezet om te kunnen beginnen met de ontwikkeling van de volgende twee deelgebieden in het woongebied Park Maashorst, gelegen ten noordoosten van ziekenhuis Bernhoven. Het is de bedoeling dat er in totaal vier zogenaamde 'kamers' (deelgebieden) worden ontwikkeld. De eerste kamer, met 16 zelfbouwkavels, is al grotendeels gerealiseerd. Nu zijn ook de plannen klaar voor de kamers 2 en 3, waarin straks ruimte is voor 33 vrijstaande woningen op ruime kavels.

Overgangsgebied
Wethouder Maarten Prinssen: "Ik ben blij dat we nu eindelijk stappen kunnen gaan maken, want de behoefte aan zelfbouwkavels in Uden is nog steeds enorm. Het heeft even geduurd voor we zover waren, omdat de voorgeschreven onderzoeken en procedures wat meer tijd nodig hadden. Zo is dit gedeelte van het nog te ontwikkelen woongebied door de Provincie gelabeld als 'overgangsgebied tussen stad en land'. Dat betekent dat je heel zorgvuldig moet beschrijven hoe de inrichting van het gebied er straks moet uitzien, zowel wat betreft de te bouwen woningen, als wat betreft de inrichting van de openbare ruimte. Die beschrijving is nu gereed. Die gaan we nu eerst, zoals het hoort, voorleggen aan omwonenden en mogelijk geïnteresseerden. Als dat verder geen aanpassingen oplevert, kunnen de plannen worden vastgesteld en kunnen we in 2020 aan de slag. We hopen dan ergens tweede helft 2020 te kunnen beginnen met de verkoop van de kavels."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant