Het bestuur, druk bezig met het inpakken van de tassen. (foto: Sandra Tibosch)
Het bestuur, druk bezig met het inpakken van de tassen. (foto: Sandra Tibosch)

Ujese Kwis nu ook voor kleinere groepen geschikt

Algemeen 856 keer gelezen

UDEN | Het bestuur van de Ujese Kwis heeft er nog steeds uiterst veel plezier in en is voor de inhoud van de Ujese Kwis nog lang niet uitgeput. Luisteren naar wat er onder de deelnemers leeft en het programma daarop aanpassen, vindt het bestuur erg belangrijk om de Kwis toegankelijk te laten zijn voor iedereen. Zo is de Kwis nu zodanig aangepast, dat het beantwoorden van de vragen ook voor kleinere groepen te behappen is.

door Ankh van Burk

"We kregen vaak te horen dat de Kwis voor kleine groepen te omvangrijk was", zegt Ad van der Weele. "We hebben dat opgelost door weliswaar een Kwisboek te maken, maar per categorie de mogelijkheid te geven voor grote groepen om 25 punten te scoren. Kleine groepen doen mee voor 15 punten per categorie, zodat ze een aantal vragen of opdrachten over kunnen slaan. Per categorie is dat duidelijk aangegeven." Sandra Tibosch vult aan: "De moeilijkheidsgraad blijft voor grote en kleine groepen hetzelfde. Onze nieuwe aanpak heeft ertoe geleid dat we bij de inschrijving 25 nieuwe groepen konden noteren, waaronder teams van acht personen." Uden zal het ongetwijfeld merken, dat op de avond van 27 december de Ujese Kwis aan de gang is. Naast de 2308 deelnemers zijn er in de periferie nog veel meer Udenaren erbij betrokken. Iemand die maar enigszins deskundig of onderlegd is op een of ander Udens gebied loopt kans de hele avond geappt te worden om informatie. En in bepaalde wijken zullen de 'gele hesjes' voorbij trekken, op zoek naar kenmerkende zaken. Is het in voorgaande jaren al moeilijk om meer informatie over de Kwis los te krijgen, ditmaal zit het Udens Weekblad tegenover twee bestuursleden die het achterste van hun tong niet laten zien. Op de vraag of de teams een afvaardiging moeten sturen voor een opdracht in Markant is het antwoord: "Markant is die avond niet dicht voor activiteiten." Om de Kwis aantrekkelijk te houden wordt er elk jaar van categorie gewisseld: enkele bestaande categorieën maken plaats voor nieuwe. Maar welke die nieuwe categorieën zijn, ook daarover wordt gezwegen. Dat heeft vermoedelijk te maken met de cryptische omschrijvingen die bij de inschrijving aan de deelnemers gegeven zijn, alsmede op Facebook. Udens Weekblad wil geen spelbreker zijn en neemt het dit keer voor lief geen antwoorden op gestelde vragen te krijgen.

Prijzen
Voor de grote en de kleine groepen is er eenzelfde prijzenpakket beschikbaar, dat bestaat uit een geldbedrag, een eerste, tweede en derde prijs en de wisselbeker. Elk team krijgt op de avond van de Kwis een tas met het Kwisboek. Daarnaast is er voor iedere deelnemer een cappuccinobon van De Conversatie en een bon voor een gratis vierde hamburger bij Sergeant Peppers. Voor een bepaalde opdracht stelt Theater Markant een tegoedbon beschikbaar en tenslotte geeft 't Stulpke bier en bitterballen aan de winnaars van de inschattingsvraag.

Feestavond
Op de feestavond van 11 januari in de evenementenhal van Markant worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Dan zal ook bekend worden naar welk Udens goed doel de opbrengst van de Kwis gaat. In foyer oost kunnen belangstellenden meer informatie krijgen over de antwoorden van de Kwis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant