Afbeelding

Uden beëindigt subsidieovereenkomst met VVV

Centrum 1.661 keer gelezen

UDEN | Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden heeft besloten om de subsidierelatie met de VVV Noordoost-Brabant (VVV NOB) per 1 januari 2021 te beëindigen. De gemeente werkt, samen met het Uden Marketing Team, aan een plan om Uden beter op de kaart te zetten. Daar past de huidige subsidie aan de VVV NOB volgens hen op dit moment niet in.

Wellicht wordt er na 1 januari 2021 op een andere manier een samenwerking met de VVV gezocht. De subsidie voor de marketing van het natuurgebied de Maashorst blijft in stand. "Wij constateren dat er veel overeenkomsten zitten in de doelstellingen van Uden Marketing en de VVV NOB", legt verantwoordelijk wethouder Van Heeswijk uit. "In het Uden Marketing team is VVV NOB één van de deelnemende partijen, naast de recreatieve en toeristische sector (R&T), de centrumondernemers en de cultuursector. Samen werken zij aan het promoten van Uden." De VVV ontvangt op dit moment een subsidie van 59.000 euro voor lokale en regionale marketing.

Onderzoeken nieuwe vorm van samenwerking
Komend jaar blijft de VVV de subsidie nog ontvangen. In 2020 zal duidelijk worden welke acties de partijen in het Uden Marketing Team gaan inzetten om Uden nog beter op de kaart te zetten. Hierbij wordt ook gekeken naar samenwerkingspartners. Dan zal ook duidelijk worden of VVV NOB een rol krijgt. Als deelnemer van het Uden Marketing Team heeft de VVV NOB alle ruimte om te zoeken naar een nieuwe vorm van samenwerking met alle betrokken partijen. De vrijwilligers van de VVV in Uden zijn deze week geïnformeerd door de directie van VVV Noordoost-Brabant over deze koerswijziging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant