Uitbuik-werkdag in de Ujese Kersenboomgaard

  •   keer gelezen

UDEN | Stichting Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) organiseert op vrijdag 27 december een uitbuik-werkdag in de Ujese Kersenboomgaard aan de Patrijsweg. Van 09.00 tot 12.00 uur worden er diverse beheermaatregelen uitgevoerd in de kersenboomgaard en het klimaatbos.

Iedereen die van lekker samen buiten werken houdt, is welkom nabij Patrijsweg 4. Volgens woordvoerder Ernest de Groot moet je boomgaarden en bosjes extensief beheren, zoals dat 50 jaar geleden ook gebeurde. Voorzitter Willem Peters vult aan: "Voor vele planten en dieren zijn boomgaarden en bosjes van belang, met name in/nabij het stedelijk gebied. Na afloop van de werkochtend wordt het jaar 2019 afgesloten met verse oliebollen.

Haardhout
Het historische landschap van de Udense buurtschappen was kleinschalig, zo ook nabij Hoenderbos. Het bestond uit akkers, boomgaarden en graslandjes, omzoomd door houtwallen, elzensingels en knotwilgen. Mensen, die in januari of februari haardhout willen hebben, kunnen zich melden bij de penningmeester van de sVLU : Jos Vloet via jhtmvloet@home.nl of via de website van de sVLU: www.svlu.nl/contact.

Meer berichten