Afbeelding

De wondere wereld van de taal met Wim Daniëls

Algemeen 632 keer gelezen

UDEN | Dit theaterseizoen gaan Theater Markant en Bibliotheek Uden een samenwerking met elkaar aan. Bij een aantal geselecteerde voorstellingen krijg je 20 procent korting met je biebpas en organiseert de Bibliotheek Uden in het theater een inleiding voor alle geïnteresseerden. Op donderdag 9 januari geeft Wim Daniëls het theatercollege 'De wondere wereld van de taal'.

Waar komt onze gesproken en geschreven taal vandaan? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld? En wat is het Nederlands eigenlijk? Wim Daniëls heeft er prachtige theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege de geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke en luchtige manier. Jos Swanenberg geeft voorafgaand aan de voorstelling een inleiding, die voor iedereen toegankelijk is. Jos geeft een inleiding over dialect en streektaal. Het laatste deel van zijn lezing gaat hij daarover in gesprek met Wim Daniëls.

De inleiding start om 19.00 uur. Als lid van de bibliotheek krijg je 20 procent korting op je kaartje. Tickets zijn verkrijgbaar op vertoon van je biebpas bij het informatiepunt of via markantuden.nl, met de kortingscode BBKRT1920.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant