Freddy Sluijser in haar atelier aan huis. (foto: Ankh van Burk)
Freddy Sluijser in haar atelier aan huis. (foto: Ankh van Burk)
INTERVIEW

Lessen Atelier Rood in gezellige huiselijke sfeer

  •   keer gelezen

UDEN | Freddy Sluijser van Atelier Rood geeft al een jaar of vijftien schilder- en tekenlessen in Uden. Het atelier heeft op diverse locaties gezeten, het laatst in de Bitswijk in het gebouw bij Ben van Dijk. Freddy heeft haar droom nu waar gemaakt: door een uitbouw van haar huis heeft zij haar atelier in haar eigen woning ondergebracht. Zij hoopt hiermee een gezellige en open sfeer te creëren tijdens de lessen.

door Ankh van Burk

Freddy heeft haar opleiding genoten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht in Grafische Vormgeving en Illustratieve Vormgeving. Na deze opleiding heeft zij zich voortdurend bijgeschoold op het gebied van tekenen en schilderen en is daardoor in staat een breed palet aan mogelijkheden aan haar cursisten aan te bieden. Freddy: "Ik ga bij elke cursist uit van de persoonlijke interesse. De een is graag bezig met potlood, pen of houtskool, de ander schildert graag met acryl of olieverf. Abstract of figuratief, landschap of portret, gemengde techniek, ik kan iedereen met zijn/haar eigen voorkeur begeleiden. Voorop staat dat ik lesgeef met passie, waarbij ik er vanuit ga dat iedereen kan tekenen en schilderen. Bij mij krijgt de cursist de ruimte om een eigen stijl te ontwikkelen en zijn/haar intuïtie te volgen." Afkomstig uit Bussum kwam Freddy 17 jaar geleden naar Uden, waar zij met haar cursussen begon. "Ik ben een gelukkig mens nu ik mijn atelier aan huis heb en als het ware in mijn atelier woon. Ik ben dagelijks met mijn kunst bezig en vind het heerlijk al mijn teken- en schildermaterialen om me heen te hebben. Na afloop van de les kan ik meteen doorgaan met mijn eigen werk," aldus Freddy.

Persoonlijke aandacht
Met het atelier in haar eigen woning schept Freddy een gezellige huiselijke sfeer. Freddy: "Om iedere cursist de nodige persoonlijke aandacht te geven zijn de groepen niet groter dan 6 à 7 cursisten. Beginners en gevorderden zitten bij elkaar in een groep, want je kunt ook veel van elkaar leren. In een huiselijke sfeer verwacht ik dat mijn cursisten zich nog meer op hun gemak voelen en zich vrijer kunnen uiten. Veel cursisten hebben een druk bestaan. Hier komen tekenen en schilderen brengt plezier, rust en ontspanning." Freddy geeft ook les aan mensen, die vanwege een of andere handicap extra begeleiding nodig hebben. "Daarbij ga ik er altijd vanuit, wat mensen wél kunnen, want dat vergroot het zelfvertrouwen", is de ervaring van Freddy. Wie een cursus bij Atelier Rood wil gaan volgen, doet eerst een proefles. Deze kost 16 euro. Daarna kan de cursist zich inschrijven voor een cursus van tien lessen, die gegeven worden op maandag-, dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend en op donderdagmiddag. De lessen duren twee uur. Er zijn wekelijkse lessen of om de week. Vanaf januari biedt Atelier Rood ook workshops aan. De kosten voor tien lessen bedragen 160 euro. Met een strippenkaart voor 200 euro kan de cursist zelf bepalen wanneer hij/zij les wil volgen. Het lesgeld is inclusief materialen, behalve verf en doek. Voor meer informatie: www.atelierrood.nl.

Meer berichten