Afbeelding
BEDRIJVIG UDEN

Snel op de been dankzij botgroeistimulator

Zakelijk 903 keer gelezen

Wie een bot breekt, is meestal een tijdje uit de roulatie. Vaak weken, soms maanden en in bepaalde gevallen nog langer. Dankzij de botgroeistimulator van het Udense Ossatec kan het herstel aanzienlijk versneld worden. Managing Director Harrie Boogers legt uit.

"We investeren al sinds de jaren negentig in de ontwikkeling van de botgroeistimulator, een schitterend product. Het is een klein apparaatje, verbonden met een spoel die op het breukvlak geplaatst wordt. De botgroeistimulator creëert een elektromagnetische veld, dat ter plaatse de doorbloeding verbetert en daardoor de botgroei stimuleert. Heel eenvoudig eigenlijk, maar buitengewoon doeltreffend."

Volledig hersteld
Wie de website van Ossatec bezoekt, ziet dat topsporters als Marianne Vos en Jeffrey Herlings de botgroeistimulator warm aanbevelen. Harrie somt zelf ook moeiteloos best practises op. "Neem de dame van 82, die ons laatst benaderde. Ze liep al vier jaar met een bovenbeenbreuk, die ondanks meerdere operaties maar niet genas. Ze heeft acht weken de botgroeistimulator gedragen en is inmiddels volledig hersteld."

Studie in Duitsland
Er zijn wereldwijd meerdere bedrijven die botgroeistimulatoren ontwikkelen. Ossatec onderscheidt zich door het formaat (de botgroeistimulator is niet veel groter dan een afstandsbediening) en het feit dat het een non-invasieve oplossing is: er is geen operatie nodig en er is dus ook geen kans op complicaties, infecties of littekens. Harrie: "Ons product wordt vooral in Nederland en België gebruikt, maar volgend jaar start er ook een studie in Duitsland. Goed nieuws, want de botgroeistimulator bewijst zich al vele jaren. Sporters, ouderen, mensen met gecompliceerde breuken… Hier kunnen heel veel mensen hun voordeel mee doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant