Logo kliknieuws.nl/uden
Taurossen in De Maashorst. (Foto: Twan Teunissen)
Taurossen in De Maashorst. (Foto: Twan Teunissen)

Maatregelen na voorval met tauros in De Maashorst

  •   keer gelezen

UDEN | In De Maashorst worden momenteel maatregelen genomen, na het voorval aan de Kralingerweg waarbij gisteren een man gewond raakte. Hij werd aangevallen door een tauros.

Op dit moment wordt het voorval onderzocht. Beheerders zijn ter plekke om de kudde te observeren en rangers worden ingezet om extra toezicht te houden. "We hebben inmiddels een vermoeden om welk dier het gaat", vertelt Hans Vereijken, voorzitter bestuurlijk Regie Team de Maashorst. "Mocht dit dier inderdaad verontrustend gedrag vertonen, dan wordt het dier zo snel mogelijk verwijderd uit de kudde. Ondertussen worden alle dieren die zich bevinden rondom de Karlingerweg op een tijdelijke vangwei gezet en afgesloten van het publiek. Zo verkleinen we eventuele risico's en kunnen we het gedrag van de dieren observeren. We nemen de situatie zeer serieus en beraden ons op eventuele verdere maatregelen. Voor ons staat de veiligheid van onze bezoekers voorop." Het begrazingsgebied blijft toegankelijk voor publiek. "We blijven bezoekers nadrukkelijk wijzen op de regel om 50 meter afstand te houden van de dieren."

Oproep getuigen
Er wordt nog gezocht naar getuigen. "Om ons medeleven te tonen en te achterhalen wat er precies is voorgevallen proberen wij in contact te komen met het slachtoffer en eventuele getuigen. Hiervoor kan men contact opnemen met Ronald Goderie van Stichting Taurus, via 06 21 52 65 98 of een mail sturen naar info@demaashorst.nl."

Meer berichten