Nikkie de Jager.
Nikkie de Jager.

Udense YouTube-ster Nikkie: 'Ik ben transgender'

Algemeen 2.542 keer gelezen

UDEN | Nikkie de Jager uit Uden, bekend van haar populaire YouTube kanaal NikkieTutorials, maakte gisteravond in een video bekend dat ze transgender is. De Youtuber vertelt in haar video onder meer dat ze dit al jaren verborgen heeft gehouden en het nu het moment vindt om het aan iedereen, en dus ook aan haar 12,7 miljoen abonnees, kenbaar te maken.

Nikkie vertelt in de ruim 17 minuten durende video dat ze er al op jonge leeftijd achter kwam dat ze in het verkeerde lichaam geboren is. Dankzij de enorme steun van haar moeder en andere mensen om haar heen, kon ze door de jaren heen worden wie ze nu is: zichzelf. Toen ze 19 was onderging ze een geslachtsoperatie. Haar YouTubecarrière was toen al in volle gang. Naast veel dankbaarheid laat ze ook blijken dat niet iedereen haar begrijpt. "Ik heb dit verhaal altijd met mijn fans willen delen. Ik wilde dit altijd doen onder mijn voorwaarden, maar blijkbaar leven we in een wereld waar mensen andere mensen haten omdat ze puur zichzelf (willen) zijn. Ik ben gechanteerd door mensen die met mijn verhaal naar de pers wilden gaan. Ze zeiden dat ik loog en niet de waarheid vertelde. Voor mensen die dachten dat ze hiermee mijn leven overhoop konden gooien, daar is deze voor", zegt ze, terwijl ze haar middelvinger opsteekt naar de camera.

Nikkie krijgt via social media en YouTube een overweldigende steun. De beautyvlogger heeft zelf ook nog een belangrijke boodschap voor haar kijkers: "Wanneer het voelt alsof je gevangen zit, en daar niet uit kunt komen, weet dan: het wordt beter. Geloof me. Ik ben ik, en jij bent jij."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant