Heeswijk ontvangt DAW uit Schaijk
Heeswijk ontvangt DAW uit Schaijk Foto's: Peter Kuijpers

2H: Prinses Irene, Heeswijk, DAW en Venhorst bijten spits af in 2020

Voetbal 1.626 keer gelezen

Toch nog een behoorlijk aantal inhaalwedstrijd in de kliksport regio waaronder de tweede klasse H. Heeswijk en Venhorst liggen het verst achter met ieder twee wedstrijden. Rampzalig is het allemaal niet deze kleine verminkingen van de standenlijst. De weermodellen voor het komend weekend geven alleen zaterdag een klein buitje. Dus afgelasten is geen optie.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk ontvangt op het eigen Balledonk DAW Schaijk. De Heeswijkers gingen als rode lantaarndragers de jaarwisseling over. Een hoogst ongewone plek voor dit team dat in de twee afgelopen seizoen dat deed met een zevende en respectievelijk negende plek. Zondag komt DAW dat naar zeggen van trainer Rob van der Ven een prima voorbereiding kende. Van de Ven: "We hebben inderdaad alweer volop getraind. Hoop dat het zondag doorgaat daar in Heeswijk maar daar ga ik vanuit. Zondag hebben we eindelijk Freek van Boekel weer binnen het team. Hij heeft dit seizoen nog niet meegedaan ik ben blij dat hij weer beschikbaar is. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Amaranth Vereijken voor aanvang.

Scheidsrechter Amaranth Vereijken fluit zondag Heeswijk - DAW Schaijk

Helvoirt – Prinses Irene
Trainer Henk van Hattum van Helvoirt begon het seizoen slecht na zijn herintreden bij de club. Van Hattum, die in twee seizoenen DVG uit Liempde uiteindelijk naar de  derde klasse leidde, kreeg zijn team maar niet aan he voetballen. Op 10 november kwam de ommekeer met de opvallende 2-8 winst bij Vianen Vooruit. Wél waren er problemen met het hoofdveld en omdat de club de 'kunstgras principes" hanteert werd deze wedstrijd al op 6 oktober afgelast. Zondag volgt er een nieuwe poging en trainer Erik Meulendijk van Prinses Irene is blij dat de bal weer gaat rollen. Meulendijk: "Ja zondag gaan we starten. We zijn er klaar voor. Zondag lekker geoefend tegen de reserves van UDI'19 en met 5-2 gewonnen dat is goed voor het gevoel dat ook nog eens werd gevoed door ons teamweekendje weg. Ik denk dat we redelijk goed uit de winterstop zijn gekomen. Nog twee kleine blessures die wellicht meer nodig hebben dat drie weken. Dit natuurlijk buiten de langdurige blessures die er voor de winterstop ook al waren. Helvoirt is een goed team met weinig verloop in de selectie. Die doen elk jaar wel mee om de prijzen. De verschillen in 2H zijn erg klein veel teams zijn aan elkaar gewaagd. Ik zou op dit moment geen team aan kunnen wijzen dat gaat degraderen. We gaan beginnen en ons voorbereiden op komende zondag." In Helvoirt op het Burgemeester van Hovell Sportpark fluit scheidsrechter De Loos om 14.30 uur voor aanvang.


Tom van den Boogaard een vraagteken voor zondag 

Venhorst – SVSSS
Heeswijk en Venhorst zijn de enige twee teams die twee wedstrijden achterlopen in het schema. Zondag ontvangen de Venhorsters uit Udenhout het Blauw Witte dynamiet SVSSS, zoals de eigen website dat meldt. De vraag hierbij gesteld of trainer Cemal Yilmaz van SVSSS ooit het zo pittoreske Venhorst heeft bezocht, laat staan daar gevoetbald heeft. Zondag krijgt hij daar de kans voor tevens dé vraag hierbij gesteld of hij de highlights in Venhorst wel echt wil ervaren. We zullen hem hoe mooi ook niet mee lastig vallen. Zijn team presteert aardig maar is nog wisselvallig. Begon competitie met een 6-2 knaller tegen huidige koploper Olympia'18, maar ging op 13 oktober met 7-0 onderuit in Vianen bij Vianen Vooruit. Twee grote contrasten die de ploeg kenmerken. Venhorst wil echt van die voorlaatste plek af. Trainer Joost Janssen van Venhorst: "De winterstop was maar kort. Op zondag 5 januari zijn we vóór de nieuwjaarsreceptie  alweer begonnen. We missen tegen SVSSS Tijn van den Vossenberg en op de linkerflank is Tom van den Boogaard niet helemaal fit. Ik neem er hoe dan ook geen risico mee. En ik ben zelf ook één wedstrijd geschorst. Kreeg twee maal geel uit tegen Berghem Sport. Het is niet zo dat we voor die spelersabsenties daar adequate vervangers voor hebben in Venhorst. Wel positief is dat uit de jeugd zich twee spelers aandienen die het prima deden. Dat geeft dan weer wat hoop. Al moet daar tactisch en aan de longinhoud nog wat geschaafd worden." Op De Voskuilen wordt om 14.30 uur afgetrapt waar scheidsrechter Henk Heuts uit Echt de sportieve touwtjes in handen heeft.

Stand:
1. Olympia'18 12-27
2. Berghem Sport 12-25
3. Vianen Vooruit 12-19
4. EVVC 12-19
5. SVSSS 11-17
6. Emplina 12-17
7. Helvoirt 11-15
8. Prinses Irene 11-14
9. DAW Schaijk 11-13
10. Volkel 12-13
11. Volharding 12-12
12. Real Lunet 12-12
13. Venhorst 10-11
14. Heeswijk 10-10

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant