Logo kliknieuws.nl/uden

Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

  •   keer gelezen

UDEN | Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 540 groepen waar meer dan 24.500 ondernemers aan meedoen. Uden krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op maandag 20 januari.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Uden
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Je krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl. De avond begint om 19.30 uur in d'n Office aan de Loopkantstraat 25 in Uden, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan vooraf via de website.

Meer berichten