UNA sloopt Blauw Geel'38/Jumbo in zes minuten tijd na rust

Voetbal 330 keer gelezen

ZEELST – Het werd voor de Veghelaren een zure zaterdagavond in het uitduel tegen UNA. Na een 1-1 ruststand (Ben van den Nieuwenhof en Ritchie-Sam Anpong) leken de teams aan elkaar gewaagd. Echter tussen de 46e en 52e minuut scoorde UNA drie maal (Brian Boogers en twee maal Mart van de Gevel) . Dat de Zeelstenaren hiermee de wedstrijden vermoordden zal ze een biet roesten, het Proudtobefout feest zal er alleen maar gezelligers om zijn geweest na afloop.

Door: Peter Kuijpers

Niels van Casteren had twee wijzigingen in zijn team in vergelijk met Hercules afgelopen zondag. Mark Dobbelsteen en Sjaak Egmond keerde terug in de basis, waardoor Danny Verbakel en Mustafa Guler weer plaats namen op de reserve bank. Blauw Geel'38 begon zeker niet slecht in het duel tegen UNA. In de 17e minuut kwam Joey Hellstern vrij voor keeper Yannick Derix, maar de score bleef uit omdat Sam Anpong de bal nog net van de doellijn kon keren. Thomas Horsten schoot in kansrijke positie rakelings over het doel van Ralp Vos echter in de 29e minuut konden de Veghelse armen de lucht in. Een afgemeten voorzet vanaf links van Koen van der Zanden werd strak binnen de zestien afgerond door Ben van den Nieuwenhof. Zes minuten later kwam UNA langszij nadat Sam Anpong fraai raak kopte buiten bereik van Vos. De wedstrijd golfde op en neer waar Tom Dekkers zijn inzet via de binnenkant van de paal langs een verstijfd staande Derix weer het veld in zag komen. Doelpunten bleven uit in het restant van een best aantrekkelijke eerste helft in Zeelst.

Eindsignaal
Veel publiek had nog maar amper plaatsgenomen op de tribune of kleumend langs de lijn en het was al raak. Een kanonskogel van Bob Groenendijk werd nog gekeerd door Ralph Vos, maar in de rebound was het Boogers die UNA op voorsprong schoot. Amper bekomen van die treffer was het twee maal Van de Gevel die met twee treffers voor zijn team al vroeg een ruime optie nam op de latere zege. Van Casteren antwoordde met het inbrengen van Danny Verbakel en Jeroen van Schoonhoven voor Sander Egmond en Joey Hellstern. Knip en plakwerk het  hielp de Veghelaren geen zier. De wedstrijd was over en UNA en tekende in de 52e minuut al bij het kruisje voor de 4-1 zege. Van Schoonhoven kopte nog op de paal, maar het vuur was  uit het duel en dat hadden ze bij UNA snel door. De 'nachtkaars' heet zulk een stroperige afloop blijkbaar. Veel morrende Veghelse getrouwen waren bij het eindsignaal van Luuk Timmer uit Apeldoorn al ruim op weg richting de uitgang. Jammer van de prima eerste helft om niet in mineur te eindigen.

Blauw Geel'38: Ralph Vos, Zain Moghal, Tom Dekkers, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Sander Egmond (55. Jeroen van Schoonhoven), Mark Dobbelsteen (71. Mustafa Guler), Martijn van Kessel, Joey Hellstern (55. Danny Verbakel), Koen van der Zanden, Ben van den Nieuwenhof.