De Zwaluw en DSV speelden gelijk.
De Zwaluw en DSV speelden gelijk. Foto: Bas Delhij

4G/4H: De Zwaluw en DSV delen de punten, ook 2-2 bij Achates-Meterik

Voetbal 344 keer gelezen

In de vierde klasse H werd slechts één wedstrijd ingehaald. De Zwaluw en DSV kwamen in een aantrekkelijke wedstrijd tot een 2-2 gelijkspel. Ook in het duel tussen Achates en Meterik -in de vierde klasse G- werden vier goals eerlijk verdeeld over beide ploegen: 2-2.

Achates-Meterik
De 2-2 eindstand in Ottersum stond al na 45 minuten op het bord. Bas Thijssen maakte al snel de 1-0 na een rush vanaf eigen veld. Nadat Meterik al de paal had geraakt, scoorde Teun Jakobs tweemaal. Op aangeven van Thijssen maakte Jerral Taihuttu op slag van rust weer gelijk. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef die stand in de tweede helft gehandhaafd.
De wedstrijd tussen Heijen en Stormvogels'28, die afgelopen donderdag gespeeld zou worden, werd afgelast.

De Zwaluw-DSV
De Zwaluw beklaagde zich na afloop over de arbitrage. De Oeffeltenaren zagen een doelpunt (Rinze Verhoeven) afgekeurd worden, terwijl volgens de thuisploeg een DSV'er de bal met zijn handen meenam voordat hij de 1-2 binnenschoot. Verhoeven had daarvoor voor de gelijkmaker getekend. Vijf minuten voor tijd maakte Youri Geurts de verdiende 2-2. DSV blijft zevende, De Zwaluw staat tiende.