O.S.S.'20 - Gemert. (Foto: Jeroen Engelen)
video

O.S.S.'20 in tweede helft naar verdiende overwinning op Gemert

Voetbal 812 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 stond met rust met 1-2 achter en het bezoekende Gemert geloofde in een stunt. De koploper in de Derde Divisie zondag stelde in de tweede helft echter orde op zaken. De Ossenaren waren heer en meester en wonnen verdiend met 4-2.

Doelpuntenmaker Joep van der Velden wordt opgetild door Brian Campman. (Foto: Jeroen Engelen)

Gemert -met Reva Kreekels in de basis- stond na tien minuten al op een 1-0 achterstand. Joep van der Velden -een razendsnelle linkspoot op rechtsbuiten- opende de score. Via Jos Peltzer kreeg O.S.S.'20 de kans om de stand te verdubbelen, maar doelman Bono Barten voorkwam de 2-0. Na ruim een kwartier waren het de gasten die op gelijke hoogte kwamen. Op aangeven van Joop Daniëls was het Willem den Dekker met de 1-1. Op slag van rust was het diezelfde Den Dekker die ook de 1-2 maakte. Een doelpunt op een gunstig tijdstip.

Hier de 2e goal van Willem den Dekker!!!! @vvgemert pic.twitter.com/WV0PvLTLLT

— vv Gemert (@vvgemert) January 19, 2020

Voor de 1-2 liet Tony de Groot nog een kans liggen op de Osse voorsprong. Kort daarvoor had de Osse aanvaller ook al gescoord, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege een overtreding.

Tony de Groot. (Foto: Mark Pouwels)

Betere tweede helft O.S.S.'20
In de tweede helft drukte de thuisploeg het gaspedaal in, maar bleef het opletten voor gevaar van Gemert. Dat kwam er ook, maar Daniëls scoorde niet oog in oog met doelman van Rick van der Leest. Na 54 minuten viel de gelijkmaker. Tom Pijnenburg werd diepgestuurd, maar kwam niet aan de bal. In de rebound tikte Tony de Groot binnen. Wederom een doelpunt dus van de ervaren Osse aanvaller, die onlangs tegenover Kliksport aangaf open te staan voor een vertrek. Gemert had het moeilijk met O.S.S.'20 en al helemaal omdat na Kreekels voor rust ook Daniëls met een blessure naar de kant moest. De 3-2 van Peltzer had Gemert aan zichzelf te danken. De topschutter mocht een vrije trap nemen, maar raakte de bal zeker niet vol. Omdat de Gemertse muur op een gatenkaas leek, vloog de bal naast Barten tegen de touwen.

Doelman Barten geklopt. (Foto: Ad Megens)

Gemert was geklopt en het was wachten op meer doelpunten. Kansen kreeg de thuisploeg daar ook voor, maar het was alleen Van der Velden die er nog eentje bij prikte. Met zijn hoofd nog wel. "Spaarzame momenten, dat gebeurt niet vaak. Ik ben niet de sterkste met mijn hoofd, maar dit was gewoon intikken", aldus Van der Velden. Zie later deze week een interview met de aanvaller op deze website.