Logo kliknieuws.nl/uden
Foto:

Area test oplossing vloerisolatie

  •   1893 keer gelezen

VEGHEL/UDEN | Woningbouwcorporaties Area en Goed Wonen Gemert zijn actief met het verduurzamen van woningen. Samen met Takkenkamp Isolatie zijn ze gestart met een pilot, waarbij woningen niet alleen een nieuwe schil en een nieuw dak krijgen, maar waarbij er ook onder de woning wordt geïsoleerd. Dit is effectief bij woningen die 'op zand' gebouwd zijn. Normaal gaat er bij deze woningen nog warmte via de grond verloren, maar het ontwikkelde 'Airofill Innovative Floor Insulation' voorkomt dit.

Vloerisolatie toepassen bij het verduurzamen van bestaande woningen zonder kruipruimte is normaal een gigantische ingreep. De vloer moet gesloopt en vervangen worden, er zijn hoge kosten mee gemoeid en het veroorzaakt veel overlast bij bewoners. Om die redenen wordt vloerisolatie zelden uitgevoerd bij het verduurzamen van bestaande woningen zonder kruipruimte (of uit de bouwperiode 1960 tot 1980). Het ontwikkelde 'Airofill Innovative Floor Insulation' maakt dit vanaf nu wel mogelijk. Daarbij wordt het zand onder de woning van buitenaf weggezogen en vervangen door isolatiemateriaal.
Area en Goed Wonen Gemert hebben in het najaar van 2019 allebei twee leegstaande woningen ter beschikking gesteld om het nieuwe concept te testen. De isolatiewaarde van de woning is een stuk hoger geworden. Ook wordt er van buitenaf gewerkt, waardoor de vloer intact blijft. Tot slot blijkt uit de pilot van Area dat vochtproblemen met deze methode ook opgelost worden.
Area en Goed Wonen Gemert overwegen om deze manier van vloerisolatie bij meer woningen die 'op zand' gebouwd zijn toe te gaan passen.

Meer berichten