HVCH speelde gelijk tegen Alverna. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH speelde gelijk tegen Alverna. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: TOP geplaagd door veel blessureleed, Rhode speelt degradatieduel, HVCH wil nu wel winnen

Voetbal 341 keer gelezen

Een volledig programma komende zondag in de eerste klasse C. Een leuk programma ook in deze klasse waar iedereen van elkaar kan winnen. Krijgen we bijvoorbeeld een nieuwe koploper?

TOP - FC Eindhoven AV
TOP Oss - FC Eindhoven is een Brabantse derby in de Keuken Kampioen Divisie, maar in de eerste klasse is er ook een TOP - FC Eindhoven. Beide amateurverenigingen kunnen terugkijken op een redelijk goede eerste competitiehelft. De Ossenaren bezetten de gedeelde tweede plaats achter Alverna, de Eindhovenaren staan achtste, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan een aantal ploegen erboven. Aan TOP-trainer Bas Gösgens de taak om zijn team klaar te smeden voor de tweede competitiehelft. Gezien de vele blessures wordt dat nog een flinke opgave. Zo ontbreken aanvallers Aram Pusters en Karim Kabaseke vanwege blessureleed, net als verdediger/middenvelder Carlo Nelissen. Mitch Pennings heeft vanwege een teenblessure besloten om te stoppen met voetballen. "Heel vervelend, maar mijn gezondheid gaat voor", laat hij weten. Eerder dit seizoen stopten bij TOP al Martijn van de Rijdt, Thomas van Mossel en Wesley Kuijpers.

HVCH - Unitas'30
HVCH speelde afgelopen zondag met 1-1 gelijk tegen koploper Alverna. Trainer Roy de Haan was erg teleurgesteld dat zijn ploeg -dankzij het missen van kansen en het maken van fouten- niet won. "Ik denk dat we dit seizoen al negen punten meer hadden kunnen hebben. Ik baal hier echt gigantisch van." Komende zondag komt Unitas'30 naar Heesch toe. Die ploeg heeft evenveel punten, dus een belangrijke wedstrijd voor de klassering op de ranglijst.

Woezik - Erp
Erp ontdeed zich zondag in het bekertoernooi van het drie klassen lager spelende Herpinia: 3-0. Zondag is het andere koek. Erp reist dan af naar Woezik dat drie punten hoger op een negende plek staat. Trainer van Woezik is een oude bekende: Ferdi Akankan oud-speler en trainer van JVC Cuijk die na het terugtrekken van de voormalige Derdedivisionist bij Woezik aan de bak kon. Erp heeft maar één doel: weg uit die vermaledijde degradatiezone. Prioriteit nummer één heet zoiets dan.

Rhode - Best Vooruit
Rhode bungelt op een dertiende plek. Zondag is Best Vooruit de tegenstander in dit heuse degradatieduel. De ploeg uit Best draagt de rode lantaarn en staat laatste op twee punten afstand van Rhode. Trainer John Meijs moet op zijn verjaardag zondag dik aan de bak met een stevige missie om Rhode voor de eerste klasse te behouden. Winst op Best Vooruit is daar een onderdeel van. Een leuker verjaardagscadeau zal hij zich niet kunnen wensen.

Eerste klasse C:
1. Alverna 12-23
2. Brabantia 12-21
3. TOP 12-21
4. NEC 11-20
5. Leones 11-17
6. HVCH 12-17
7. Unitas'30 12-17
8. FC Eindhoven AV 11-16
9. Woezik 12-16
10. Nemelaer 11-15
11. Erp 11-13
12. SC 't Zand 11-12
13. Rhode 12-9
14. Best Vooruit 12-7

HVCH - Unitas'30
TOP - FC Eindhoven AV
Woezik - Erp
Alverna - Brabantia
Rhode - Best Vooruit
SC 't Zand - Leones
NEC - Nemelaer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant