Logo kliknieuws.nl/uden
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Voorleesontbijt met de burgemeester in de bieb

  •   keer gelezen

UDEN | De Nationale Voorleesdagen zijn vandaag van start gegaan met het voorleesontbijt. In Uden gebeurde dit met speciale gast burgemeester Henk Hellegers.

Na een heerlijk ontbijtje dat gesponsord werd door Brownies & Downies las de burgemeester voor uit het boek Moppereend. Het boek kwam na het voorleesmoment tot leven, doordat Moppereend zelf een bezoekje bracht aan de bibliotheek. Samen met Moppereend beleefden de kinderen het boek door middel van een interactieve speurtocht op de jeugdafdeling van de bibliotheek. Het einde van dit vrolijke feest werd gevierd in de prentenboekenhoek, die versierd was met een regenboog door de kinderen van de Kunstclub van Kunst & Co. De mopperwolk die Moppereend achtervolgde en steeds groter werd, barstte open en door het zonnetje dat op de druppels scheen ontstond deze prachtige regenboog. Tot slot trakteerde Moppereend de kinderen op een fruit regenboog en ontvingen alle kinderen een goodiebag.

Heb jij deze activiteit gemist? De bibliotheek organiseert de komende twee weken nog meer voorleesactiviteiten, die gratis te bezoeken zijn. Op dinsdag 28 januari en vrijdag 31 januari is er weer een peuteruurtje van 10.00 tot 11.00 uur Zaterdag 25 januari wordt kleutertijd georganiseerd van 14.00 tot 14.45 uur. Ook kun je tot en met 7 februari mee doen aan de peuter/kleuterquiz en maak je hierbij kans op een kleine editie van het boek Moppereend.

Kinderen van 0 t/m 18 jaar worden gratis lid van de bibliotheek. Voor kinderen tussen 2 t/m 6 jaar ligt er een verrassing klaar bij de klantenservice van de bibliotheek wanneer zij in deze periode lid worden. Op de website van de bibliotheek kun je meer informatie vinden over alle activiteiten die de bibliotheek voor kinderen en volwassenen organiseert.

Meer berichten