Concentratie tijdens de race. (foto: Henk Lunenburg)
Concentratie tijdens de race. (foto: Henk Lunenburg) Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Het snelste café van Uden bij Mini Racing Team Uden

Algemeen 1.728 keer gelezen

UDEN | Mini Racing Team Uden organiseerde maandagavond het evenement 'Het snelste café van Uden': een wedstrijd tussen zes teams, samengesteld uit cafés uit Uden.

Een race waarin teambuilding centraal stond, omdat je als team van vier mensen een poging waagde om als eerste te eindigen van alle teams. Aansluitend was er een solorace, waar ieder team iemand naar voren schoof om ook die race te winnen. Dit alles werd door de deelnemende cafés vol enthousiasme gedaan. Tussendoor werden de standen bij gehouden via televisieschermen. In de teamrace werd Sergeant Peppers eerste met 542 ronden totaal, gevolgd door Zinderend, 't Stulpke en Café de Preek. 't Stulpke won de solorace met 103 ronden totaal, met Zinderend op de tweede plek, Sergeant Peppers op de derde en De Preek als hekkensluiter.

Mini Racing Team Uden bestaat al sinds 1967 en telt 24 leden. De minimum leeftijd is 10 jaar. Op dit moment staat het clubhuis aan de Parklaan 2 in Uden. Naast clubwedstrijden wordt ook deel genomen aan competitieraces. Als je het leuk vind mag je zelf je eigen auto bouwen, kun je dat niet dan is er altijd hulp van een van de leden. De wedstrijden duren langer dan van andere sporten, er zijn wedstrijden die 2, 6 of zelfs 8 uur duren. De club heeft twee banen waar op gereden wordt: de Euro Sportbaan van 29 meter en 6 sporen, en de Blue King racebaan van 48 meter en 8 sporen. Elke vrijdagavond houden ze een onderlinge competitiewedstrijd, geïnteresseerden zijn daarbij welkom. Meer info: www.mrtu.nl of info@mtru.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant