HVCH - Unitas'30. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH - Unitas'30. (Foto: Ruud Schobbers)

1C: Erp tegen TOP leuke streekderby, HVCH alleen tevreden met winst, Rhode naar Leones

Voetbal 430 keer gelezen

De derde klasse D is spannend, maar wat te denken van de eerste klasse C? Het gat tussen koploper Alverna en nummer 9 Unitas'30 is maar 6 punten. Krijgen we komende zondag een nieuwe koploper?

Erp tegen TOP is een aantrekkelijke streekderby. De Erpenaren hebben iets goed te maken als we naar afgelopen weekend kijken. Tegen Woezik stond Erp met 1-3 voor, maar 20 minuten voor tijd kwam de comeback van de thuisploeg. In de slotminuut viel de 4-3. Trainer Jurgen van Wanrooij: "We hebben het de tweede helft niet goed gedaan en we moeten het gewoon bij ons zelf zoeken. Zondag maar herstel pakken tegen TOP." Bij een overwinning kan Erp hele goede zaken doen en wellicht klimmen op de ranglijst. Eenvoudig zal het echter zeker niet worden. TOP bezet de vierde plaats. De Ossenaren lieten afgelopen zondag een kans liggen om op gedeelde hoogte te komen met lijstaanvoerder Alverna. Het met geld smijtende FC Eindhoven AV was echter met 2-3 te sterk. Geen schande als wordt gekeken naar de basisopstelling van TOP. Trainer Bas Gösgens miste zeven basisspelers. Waarschijnlijk zijn zondag Frank Wijdeven en Stijn van den Broek weer terug. Aram Pusters, Karim Kabaseke en Carlo Nelissen zijn geblesseerd, Gijs Appeldoorn viel tegen FC Eindhoven AV uit met een blessure. Anwar Tuithof was er ook niet bij en het is onduidelijk of hij er in Erp wel bij is. Zoals Kliksport meldde is Jesper Brocks terug in de selectie. De middenvelder was gestopt, maar vanwege personele problemen in de selectie is hij teruggekeerd om het team te helpen.

Leones – Rhode 
Trainer John Meijs is zondag jarig. Dat meldden we vorige week ook, maar dat was een foutje op de verjaardagskalender van deze redactie. Dus opnieuw kan Meijs zich een verjaardagscadeautje verschaffen door te winnen in Beneden-Leeuwen bij middenmoter Leones. Afgelopen zondag lukte het scoren thuis tegen Best Vooruit nog niet, wie weet zondag wel. Daan van Dinten hoeft zich zondag niet om te kleden wegens zijn rode kaart van afgelopen zondag. 

Best Vooruit - HVCH
HVCH speelde zondag tegen Unitas'30 voor de zesde (!) keer dit seizoen gelijk. Dit keer met een flink portie geluk, aangezien de 2-2 van Roy Vissers in de 97ste minuut werd gemaakt. Trainer Roy de Haan: "Dat wij in de laatste minuut scoren, daar mogen we gelukkig mee zijn. Een punt was echt het maximale." Zondag mag er geen zevende gelijkspel bijkomen. Tegen hekkensluiter Best Vooruit is De Haan ongetwijfeld alleen tevreden met een driepunter.

Eerste klasse C:
1. Alverna 13-24
2. NEC 12-23
3. Brabantia 13-22
4. TOP 13-21
5. FC Eindhoven AV 12-19
6. Woezik 13-19
7. Leones 12-18
8. HVCH 13-18
9. Unitas'30 13-18
10. Nemelaer 12-15
11. SC 't Zand 12-13
12. Erp 12-13
13. Rhode 13-10
14. Best Vooruit 13-8

Erp - TOP
Best Vooruit - HVCH
Leones - Rhode
Brabantia - NEC
Unitas'30 - SC 't Zand
Nemelaer - Woezik
FC Eindhoven AV - Alverna
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant