Afbeelding

Kindcentra in Uden-Oost aan de slag met themaweek 'Slaap Lekker'

Onderwijs 536 keer gelezen

UDEN | Basisschool de Palster is als eerste gestart met de themaweek 'Slaap lekker'. Tijdens deze week worden kinderen en ouders voorgelicht over het belang van rust en voldoende slaap. Alle kinderen en leerkrachten gingen in pyjama naar school voor de opening van de themaweek 'Slaap Lekker'. JOGG stelt diverse materialen beschikbaar om met dit thema aan de slag te gaan.

Steeds meer onderzoeken tonen het belang van voldoende slaap aan, terwijl ruim een derde van de volwassenen en bijna een vijfde van de kinderen slaapproblemen ervaart. Goed en voldoende slapen is essentieel voor een gezonde leefstijl. Misschien heb je zelf wel eens gemerkt dat je meer behoeftes krijgt aan eten als je moe bent. Dit is geen toeval. Een gebrek aan slaap leidt tot een hogere concentratie van een hormoon waar je een hongergevoel van krijgt, terwijl de aanmaak van een ander hormoon, dat aangeeft dat je genoeg hebt gehad, wordt onderdrukt. Onderzoek heeft uitgewezen dat slaaptekort bij kinderen kan leiden tot gewichtstoename.

Ook aan de slag met 'Slaap Lekker'? Neem contact met Guus beweegt je, als je hier in jouw klas, op school of kinderdagverblijf meer aandacht aan wil besteden. Contactpersoon hiervoor is Programmaregisseur Gezond en Actief Leren, Leny van Gemert: l.v.gemert@ssnb.nl of 06 23 06 44 82.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant