Logo kliknieuws.nl/uden
De nieuwe behuizing werd vorige week officieel in gebruik genomen. (foto: Peter Noy)
De nieuwe behuizing werd vorige week officieel in gebruik genomen. (foto: Peter Noy)
FOTO'S

Carrousel Groen en Area slaan handen ineen

  •   keer gelezen

UDEN | Met een ferme handdruk werd de samenwerking tussen Carrousel Groen, onderdeel van BrabantZorg, en woningcorporatie Area (voorheen SVUwonen) maandag bezegeld. Tijdens een drukbezochte housewarming in de gemeenschappelijke ruimte van de Kruisherengaard in Uden werd de nieuwe behuizing officieel in gebruik genomen. Carrousel Groen wil hiermee een servicepunt bieden voor haar eigen medewerkers en daarnaast de verbinding maken met de bewoners van de Kruisherengaard. Na een kort openingswoord werd met elkaar het champagneglas geheven.

door Peter Noy

Volgens Josta Augenbroe, manager Carrousel Groen, kan vanuit deze locatie een verdere uitbouw plaatsvinden van samenwerkingsverbanden tussen Carrousel Groen en participerende partijen als Area, BrabantZorg, IBN, gemeentes, instellingen en bedrijven. Het doel daarbij is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als assistent medewerker in te kunnen zetten voor onder andere Zorgcentrum Sint Jan, Kinderboerderij Uden en Ontmoetingsplein MuzeRijk. Peter Verkuijlen is een van de drie Regiomanagers binnen BrabantZorg en vertelt op een bevlogen manier waarom Carrousel Groen haar waarde inmiddels heeft bewezen. "Wanneer er een ondersteuningsvraag binnenkomt wordt er gekeken naar wat iemand wel kan en niet naar zijn of haar beperkingen. Er wordt anders naar ze gekeken. We proberen eerst een veilige omgeving te creëren om vervolgens samen met de betrokkenen te kijken waar hun talenten liggen. Op deze manier groeit het zelfvertrouwen en eigenwaarde en kan de persoon in kwestie als assistent medewerker worden ingezet", aldus Peter Verkuijlen.

Win-winsituatie
José Moonen, strategisch beleidsadviseur bij Area, beaamt dit en wijst op het belang van participatie met innovatieve partijen als Carrousel Groen. "Als eigenaar van het appartementencomplex Kruisherengaard kunnen we daarmee een win-winsituatie creëren. Deze ruimte werd tot 2016 door de verpleegafdeling van BrabantZorg voor haar dagactiviteiten gebruikt. We vonden het jammer dat de ruimte niet meer werd gebruikt en zien met deze samenwerking een meerwaarde voor de bewoners van Kruisherengaard. Er kunnen nu gezamenlijke activiteiten worden georganiseerd", vertelt José Moonen enthousiast. De bewoners genieten deze middag van de aandacht en praten honderduit. Peter Verkuijlen voegt daar aan toe dat het in het atrium over het algemeen erg rustig is. Hij vervolgt: "Ondanks de mooie ruimte kan er nog wat worden gedaan om het gezelliger en functioneler te maken. Met de komst van Carrousel Groen komt er meer dynamiek." Een van de bewoners merkte op: "kunnen er nu voor ons activiteiten worden georganiseerd?" "Kijk, dat is leuk om te horen", lacht Peter. "Het is ons streven om vanaf deze locatie nieuwe medewerkers aan een zinvolle daginvulling te helpen en de bewoners bij allerlei activiteiten te betrekken. Een mooi voorbeeld van onze aanpak is medewerker Jos. Hij raakte enkele jaren terug zijn baan kwijt, kwam mede door zijn leeftijd niet meer aan de bak. Bij Carrousel Groen kreeg Jos zijn gevoel voor eigenwaarde terug, bloeide weer helemaal op en heeft nu een betaalde baan als chauffeur."

Meer berichten