Logo kliknieuws.nl/uden

Benefiet filmavond in theater Markant

  •   keer gelezen

UDEN | Serviceclub Inner Wheel Veghel-Uden e.o. presenteert op woensdag 12 februari in Markant Uden de feelgoodfilm 'Pride'. De opbrengst van de jaarlijks terugkerende benefiet filmavond gaat naar Stichting WensAmbulance Brabant.

Deze ontroerende Britse comedy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de zomer van 1984. Margaret 'The Iron Lady' Thatcher is aan de macht en de Nationale Unie van Mijnwerkers (NUM) staakt. Als een statement naar de overheid besluit een groep van Londense homoseksuele en lesbische activisten geld in te zamelen voor de families van de mijnwerkers. Maar er is één probleem: de 'macho' Unie schaamt zich voor deze 'gay steun'. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Dat de twee groepen er uiteindelijk achter komen veel met elkaar gemeen te hebben zal geen verrassing zijn. Maar laat het aan de Britten om van een redelijk voorspelbaar verhaal iets bijzonders te maken.
Met een topcast bestaande uit onder andere Bill Nighy, Imelda Staunton en Dominic West.

WensAmbulance Brabant
De opbrengst van de kaartverkoop komt net als voorgaande jaren ten goede aan het werk van de Stichting WensAmbulance Brabant, die met de inzet van vrijwilligers de wensen van zoveel mogelijk terminale patiënten vervult. Zij bieden terminaal zieke mensen de gelegenheid nog één keer naar een favoriete of bijzondere plek te gaan.

Informatie
Wil jij dit initiatief steunen, ga dan naar ticketkantoor.nl/shop/filmavond2020IW om kaartjes te kopen. Toegangskaartjes bedragen 15 euro, inclusief één consumptie. Afhalen bij Markant Uden is ook mogelijk, of bestel telefonisch via 0413 25 61 10. De film begint om 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Meer berichten