UDI'19 versloeg Juliana'31.
UDI'19 versloeg Juliana'31. Archieffoto: Peter Kuijpers

Dominant UDI'19/CSU wint 'slechts' met 1-0 van Juliana'31

Voetbal 815 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU heeft zichzelf weer wat lucht gecreëerd na een kleine maar meer dan terechte 1-0 overwinning op Juliana'31. Tegen de nummer drie van de Hoofdklasse B domineerde de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif van begin tot eind, maar vond alleen Anass Aamri het netje. "Vanaf de eerste seconde hadden we de organisatie goed voor elkaar en dat hebben we eigenlijk 90 minuten volgehouden", keek De Kruif terug.

Door Martijn Schwillens

De omstandigheden op Parkzicht waren in het voordeel van UDI'19. Juliana speelt wekelijks op kunstgras en had duidelijk moeite met de zware grasmat in Uden. "Mede daardoor konden we ze goed aanpakken en hoog druk blijven zetten." Het leidde halverwege de eerste helft ook al tot een eerste treffer, maar de goal van Rick Wouters werd afgekeurd. "Naar het schijnt voor buitenspel, maar er was niemand dit het echt begreep", klaagde De Kruif. Ook Ferhat Coskun had de openingsgoal op zijn voet, maar hij faalde 1-op-1 met de Maldense doelman.

Aanvallender
In de tweede helft koos UDI voor een nog meer aanvallende speelstijl, waarbij de ingevallen Anass Aamri en Raoul Oomen op de flanken voor het nodige gevaar zorgden. Die dominantie betaalde zich al vroeg in de tweede helft uit toen Roald van Hout de bal meegaf op Aamri, die zijn tegenstander te kakken zette en met links raak schoot: 1-0. "Behoudens wat corners en vrije trappen die door de wind gingen dwarrelen, zijn we geen moment in de problemen gekomen. Deze overwinning is dan ook meer dan verdiend", concludeerde De Kruif.
Door de 1-0 winst verschaft UDI'19 (nu negende) zichzelf wat lucht onderin. "Dat is iets waar ik mij nog geen moment druk over heb gemaakt. Deze selectie heeft genoeg kwaliteit in huis. Alleen blijft het scorend vermogen nog achter."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant