Blauw Geel'38/Jumbo liet zich wéér kort na rust verrassen
Blauw Geel'38/Jumbo liet zich wéér kort na rust verrassen Foto: Gerard beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo hardleers een verliest van EVV; Jay van Boxtel van Juliana'31 naar Blauw Geel'38

Voetbal 373 keer gelezen

Van goed voetbal kwam het door de storm maar zelden op Sportpark In de Banderd in Echt. Blauw Geel'38 verviel weer in dezelfde fout als UNA uit en O.S.S.'20 uit, maar ook  afgelopen dinsdag in het duel met RKC-2. De eerste minuten in de  tweede helft speelde de Veghelaren wederom parten en was en was het een herhaling van zetten.

Leuk voor Ymanuel Hurkmans die voor het eerst na zijn langdurige revalidatie van twee jaar weer voor het eerst een basisplek had. Beiden teams scoorden voor rust maar even zoveel keer werd het doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. De twee teams deden weinig voor elkaar onder en was het wachten op een gelukkige treffer. Dat gebeurde pas na rust waar EVV twee maal kort achtereen scoorde met de laatste een doelpunt van voormalig Blauwgeler Rick Polman. Ondanks de wind mee wisten de Veghelaren zich geen kansen te scheppen behoudens een paar schoten die geen resultaat opleverden. Wel wist BG-Top bestuurslid Peter Bijvelds te melden dat naast Lars Loermans ook zijn collega en defensieve middenvelder Jay van Boxtel zich in Juli op de eerste training zal melden. Blauw Geel moet strak naar onderen gaan kijken nu de onderste teams ook hun punten gaan halen.

Combineren
Trainer Niels van Casteren :"Eerste helft hadden we de wind tegen, dus het spel was veel op onze helft, maar EVV heeft niks gecreëerd, sterker nog geen bal tussen palen geschoten. Wij maken daarentegen geweldige goal. Ymanuel wordt alleen voor de keeper vrij gespeeld en legt beheerst op meelopende Koen die binnenschiet. Maar bleek buitenspel te staan. Daarna kregen we nog aantal gevaarlijke situaties voor de  goal van EVV maar speelden we niet goed uit. Laatste kans was vóór Koen die een voorzet alleen voor de keeper vallend tegen hem aanschoot. In de tweede helft met de volle de wind in de rug vaak op helft van EVV. Alleen waren de rollen nu omgedraaid. Wij zeer matig aan de bal en de vele situaties rond de zestien geen doelpogingen gecreëerd, maar te veel door combineren in plaats van afdrukken op doel. EVV deed dat beter en  speelde vanuit de tweede bal beter door dan wij. Ze  creëerden dan ook twee kansen die beiden tot goals werden omgezet. Daarna zeer matige wedstrijd met aan beide kanten geen kansen meer.  Resumerend een redelijke goede eerste helft en zeer matige tweede helft."

Blauw Geel'38: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Tim Rerimassie, Tom Dekkers, Ymanuel Hurkmans, Sander Egmond, Martijn van Kessel (61. Jeroen van Schoonhoven), Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden, Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant