Afbeelding

Pauselijke onderscheiding voor Gerrit de Groot (87)

Algemeen 856 keer gelezen

VOLKEL | Gerrit de Groot heeft zaterdagavond tijdens de H. Mis in de Antonius Abtkerk in Volkel een pauselijke onderscheiding ontvangen.

Meneer de Groot doet al 50 jaar vrijwilligerswerk; het grootste gedeelte ten dienste van de kerk en daarnaast ook nog voor de gemeenschap. De Groot is in 1932 geboren in de Heiveldenstraat in Volkel. Pastoor Damen, die in 1962 naar Volkel kwam, vroeg na een paar jaar of hij bij het kerkbestuur wilde komen. Hij zat vanuit het kerkbestuur in diverse werkgroepen, waaronder de werkgroep Onderhoud. Vanuit de werkgroepen heeft hij zeer veel geregeld en vrijwilligerswerk gedaan voor de kerk gedurende vele jaren. Daarnaast heeft hij zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de Volkelse gemeenschap. Zijn timmermanskunsten en bouwkundige kennis alsmede bouwkundig tekenwerk kwamen hierbij goed van pas. Zo deed hij onder meer klein en groot onderhoud aan kerk, pastorie en de terreinen, aan de begraafplaats en haalde hij jarenlang tijdens de H. Mis de collecte op.

Voor de gemeenschap deed hij diverse werkzaamheden bij verschillende Volkelse verenigingen, waaronder de vogelvereniging en de voetbalvereniging RKSV Volkel. Ook maakte hij de voederplaats in de dierenweide, de huidige kiosk op het Schakelplein, de kiosk/ontmoetingsplek achter het bejaardenhuis en het monument voor de Belgische vluchtelingen aan Vluchtoord in Uden. Meneer de Groot woont nog steeds samen met zijn vrouw Tonny in de Hermelijnstraat. Samen genieten ze nog volop van kinderen, kleinkinderen en hun dagelijkse bezigheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant