Een eerdere kinderoptocht.
Een eerdere kinderoptocht.

Carnavalsoptocht Uden-Zuid: De Cirkel luidt de carnavalsdagen in

Algemeen 1.248 keer gelezen

UDEN | Het carnavalsfeest barst aanstaande vrijdag al vroeg los in Uden-Zuid. Alle kinderen van OBS De Cirkel lopen die ochtend een uitbundige optocht door de Udense wijk. Dit jaar lopen voor het eerst ook de kinderen van Kinderdagverblijven XXS en Kanteel mee.

De optocht van OBS De Cirkel is inmiddels een begrip geworden in Uden en is ook De Knoerissen niet ontgaan. Daarom zal ook Prins Porcellus LV met zijn gevolg aanwezig zijn deze ochtend. De afgelopen weken is in de groepen van de Udense school veel aandacht besteed aan carnaval: de geschiedenis ervan, de tradities en het Udense carnaval met carnavalsvereniging De Knoerissen. Natuurlijk is er ook hard gewerkt om de lokalen en school te versieren en geknutseld voor de optocht zelf. De ochtend start met de onthulling van de Prins en Prinses van OBS de Cirkel. Afgelopen weken heeft een aantal kinderen uit groep 8 zich verkiesbaar gesteld en hebben alle kinderen van de Cirkel hun stem uit mogen brengen. Wie o wie worden de Prins en Prinses van OBS de Cirkel dit jaar? Deze kersverse Prins en Prinses krijgen natuurlijk de sleutel van de school overhandigd van de directrice en heersen deze dag over de school. Zij zullen samen met Porcellus LV het startsein van de optocht geven.

Route
Rond 08.45 uur start de optocht. De route start bij de school en loopt via Vatsel, Wislaan, Gaast, Garf en via het Hoenderbosplein terug. De kinderen stellen publiek erg op prijs en hebben vorige week een bezoek gebracht aan Sint Jan in Uden om bewoners uit te nodigen om te komen kijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant