Felix Hermans, kartrekker van Q-kring. (foto: Maikel Samuels)
Felix Hermans, kartrekker van Q-kring. (foto: Maikel Samuels)

Q-kring: ontmoet andere Q-koortspatiënten

Algemeen 827 keer gelezen

UDEN | Ben jij Q-koortspatiënt of partner van een Q-koortspatiënt en heb je behoefte om in contact komen met andere Q-koortspatiënten? Dan kun je terecht bij een bijeenkomst van de Q-kring in Uden.

Q-uestion, stichting voor mensen met Q-koorts, vindt het belangrijk dat Q-koortspatiënten en hun partners met elkaar in contact kunnen komen. Daarom organiseert Q-uestion sinds 2018 in Uden om de acht weken een Q-kring. Ook in 2020 zullen er weer Q-kringen worden georganiseerd.

Q-kring
Een Q-kring bestaat uit een groep Q-koortspatiënten die elkaar op structurele basis ontmoeten. Ook partners en naasten zijn van harte welkom. Tijdens de Q-kring is er ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Contact met andere Q-koortspatiënten ervaren de diverse deelnemers als zeer waardevol. Een Q-kring bestaat uit minimaal zes en maximaal vijftien deelnemers en functioneert zelfstandig maar staat in verbinding met stichting Q-uestion. De Q-kringen worden door heel Nederland georganiseerd.

Uden
Sinds de oprichting van de Q-kring zijn er al een aantal bijeenkomsten geweest. Hieruit blijkt dat er interesse is om met lotgenoten te praten, te leren van elkaars ervaringen en ideeën uit te wisselen. De mensen voelen zich gesteund en daardoor minder alleen, wat ze helpt om beter met hun aandoening om te gaan. Ook worden mensen begeleid en geïnformeerd over hulpvragen, zorgvragen en eventueel hulpmiddelen. Hierdoor worden de juiste mensen en instanties bij elkaar gebracht. De Q-kring wordt geleid een of twee vrijwillige kartrekkers, in samenwerking met Q-uestion. Dit is de stichting voor mensen met Q-koorts die zich onder andere inzetten voor het realiseren van lotgenotencontact. Q-uestion organiseert door het hele land Q-kringen.

Deelnemers
Deelnemers zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden die getroffen zijn door Q-koorts. Ook partners of naasten zijn welkom. In 2020 vindt de Q-kring Uden plaats op de volgende data van 13.30 tot 15.30 uur: 15 januari, 18 maart, 20 mei, 15 juli, 16 september en 18 november. De bijeenkomsten vinden plaats in MuzeRijk.

Aanmelden
Wil je een keer aansluiten bij de Q-kring? Meld je dan van tevoren even aan. Dat kan door te mailen of bellen naar Felix Hermans, kartrekker Q-kring Uden. Vermeld daarbij de datum of data waarop je wilt komen.

Informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Felix Hermans via 06 46 07 59 25 of fmhermans@versatel.nl. Ook Lieke Hesemans van Stichting Q-uestion kan je te woord staan, via 06 50 80 52 22 of info@stichtingquestion.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant