Afbeelding

Hypotheek oversluiten: Ontdek of jij óók duizenden euro's kan besparen

Zakelijk 4.843 keer gelezen

Het oversluiten van de hypotheek: Elke maand gebruik maken van de historisch lage hypotheekrente en dus aanzienlijk besparen op je vaste lasten. Het klinkt als muziek in de oren. Gelukkig komt het overgrote deel van de hypotheek bezitters ook daadwerkelijk in aanmerking voor een oversluiting. Gemiddeld bespaar je over de gehele looptijd maar liefst 16.000 euro bij een oversluiting naar een lagere rente! De moeite waard om te checken wat jij kan besparen, toch? 

Wat houdt je hypotheek oversluiten precies in?
Bij het oversluiten van je hypotheek ga je je huidige hypotheek omzetten in een nieuwe hypotheek. Dit kan zowel bij je huidige hypotheek verstrekker als bij een nieuwe hypotheek verstrekker. De voornaamste oversluit reden is dat je aanzienlijk kan besparen op je hypotheek lasten. Als je een paar procent aan rente kan besparen op je hypotheek loopt dit al snel op tot duizenden euro's. Zeker als je de lage rente voor 20 jaar vast kan zetten. Dit is ook de tweede belangrijke oversluit reden. Je creëert namelijk zekerheid voor de toekomst. Je bent namelijk de komende jaren verzekerd van de historisch lage hypotheekrente. Mocht de rente de komende jaren weer omhoog gaan, geniet jij van nog vele jaren van je lage lasten door het vastzetten van de historisch lage rente. 

Bereken eerst wat je kan besparen
Je gaat natuurlijk niet de moeite nemen om iets over te sluiten als het niet de moeite waard is, toch? Bereken daarom eerst wat je kan besparen. Dit kan eenvoudig middels een oversluit bespaar calculator, binnen enkele klikken kom je er achter wat je kan besparen op je huidige hypotheek.

Kan je besparen? Lees je goed in
Als je kan besparen en je wil de oversluit optie verder onderzoeken lees je dan goed in. Het feit dat je aanzienlijke bedragen kan besparen is natuurlijk mooi, maar bij het oversluiten van je hypotheek komt wel het een en ander kijken. Oversluiten.nl heeft een complete gratis hypotheek oversluiten gids geschreven, hierin kan je álles lezen met betrekking tot het onderwerp. De gids is zelfs gratis te downloaden, heel handig!  

Ga op zoek naar gratis advies
Als je kan besparen op je hypotheek, en je wil de mogelijkheden verder onderzoeken, doe je er verstandig aan om wat advies in te winnen. Het oversluiten van je hypotheek is namelijk een belangrijke beslissing die de nodige aandacht verdiend. Bij Oversluiten.nl kan je een onafhankelijke hypotheek adviseur, gratis en vrijblijvend, jouw hypotheek mogelijkheden laten onderzoeken. Hier kan je meer lezen over deze mogelijkheid. De adviseur beantwoordt meteen al jouw vragen, gratis en vrijblijvend.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant