Afbeelding

Foto van vroeger: Sacramentsprocessie

Historie 1.245 keer gelezen

Dit is een van de laatste Sacramentsprocessies, in het begin van de zestiger jaren. In het verleden hebben vele processies in Uden plaatsgevonden. Alleen de oudere mensen weten nog wat een processie was, al zijn er nog steeds plaatsen waar katholieke processies plaatsvinden zoals in Handel, Boxmeer en Boxtel.

Het rijke roomse leven had in Uden meer facetten, vooral door de ligging van de plaats in het Land van Ravenstein. De Kruisheren zijn al in de zeventiende eeuw naar Uden gekomen, omdat hier in tegenstelling tot in 's-Hertogenbosch vrijheid van godsdienst was. Enkele andere orden die in Uden een klooster hebben (of hebben gehad) zijn de Zusters Birgittinessen, de Zusters Ursulinen, de Missiezusters van de Heilige Geest (het Retraitehuis) en de Congregatie van het Goddelijk Woord (het Missiehuis). Ook als Maria-bedevaartsoord heeft Uden grote betekenis gehad.

Weet je meer te vertellen over deze foto? Geef het door aan info@udenarchief.nl. Kijk ook eens op de website www.udenarchief.nl en in het fotoboekje 'Uden … "ge bent Úje nie mer!" Het fotoboekje is nu in de aanbieding van 19,95 euro naar 15 euro.

Bron: Stichting Het Uden-archief van Bressers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant