Het voetbal is weer hot komend weekend
Het voetbal is weer hot komend weekend Foto Peter Kuijpers

3D: Voetbal ontwaakt uit carnavalsroes en hervat de competitie

Voetbal 1.410 keer gelezen

Na veel confetti, feest en wellicht drank komt het voetbal weer in beeld. Verschillende clubs pakken vanavond de training weer op het is tenslotte zo weer zondag. Het katholieke askruisje heeft inmiddels alle carnavals 'misdragingen' met een control alt delete weer weggewassen. Zondag krijgen we het programma voorgeschoteld dat op 9 februari werd weggeblazen door stormpje Ciara. De weermodellen voor komend weekend geven de competitieleider, en hem niet alleen, op voorhand al weer veel hoofdrimpels.

Door: Peter Kuijpers

Margriet ontvangt Schijndel dat drie punten onder de bewoners van de Amstelhoef staat. Winst, om maar eens een zwartgallig Margriet scenario te poneren, zou de Schijndelaren naast Margriet brengen. Trainer Maarten van Vugt van Margriet heeft Schijndel al vaker ontmoet, zeker toen het nog in de top van Nederland speelde met dank aan weldoener Hans Brus destijds. Van Vugt: "Ja, in het verleden heb ik met sv TOP, JVC Cuijk en ook met Blauw Geel vaak gespeeld tegen Schijndel. Toen hadden ze nog een iets ander budget. Waren mooie wedstrijden waarin we met JVC Cuijk meestreden om de prijzen. Met TOP hebben we ze toen best vaak pijn kunnen doen. Ik kan me nog herinneren, was in 2001 ofzo (is echt lang geleden) dat we daar uit met TOP met 0-3 wonnen en hun kampioensaspiraties de kast in konden. Overigens hadden we toen een leuk en goed team hoor."


 Maarten van Vugt: "Zondag spelen we thuis waar we het normaliter wel iets beter doen." 

Moet gewonnen worden
Van Vugt herinnert zich nog het uitduel bij Schijndel deze competitie: "Uit bij Schijndel hadden we het echt lastig, we speelden uiteindelijk 2-2 gelijk maar vond dat we ook echt geen recht hadden op meer. Zondag spelen we thuis waar we het normaliter wel iets beter doen en we zullen na de thuisnederlaag tegen FC Schadewijk weer een goed resultaat moeten pakken. Afgelopen week hebben we het qua teamprestatie wel weer goed gedaan tegen Boekel Sport. Jammer dat we in de slotfase de drie punten niet binnen konden halen. Blijft toch altijd een lastige week, jongens die zich vijf dagen in het carnaval hebben gestort, jongens die gaan skiën en de laatste jaren komen ook zonvakanties steeds meer voor in die week. Woensdag gaan we bekijken hoe we er op staan maar een ding is duidelijk: er zal gewonnen moeten worden." Heldere taal van de trainer van Margriet.

SCG'18 – Nooit Gedacht
Gezien de stand op de ranglijst zou je in alle bescheidenheid een overwinning kunnen verwachten van de Geffenaren. Maar in het andere geval, zou de ploeg uit Sint Michielsgestel winnen, wordt het verschil teruggebracht naar vier punten. Om 14.30 uur zondag fluit scheidsrechter Janssen op Sportpark De Zegenwerp voor aanvang.

Den Dungen – Excellent
De ploeg van trainer John Janssen speelde dit jaar nog maar twee wedstrijden. Thuis was er winst op Nooit Gedacht een week later werd er met 2-1 verloren van Schijndel. Wel is Excellent de nummer zeven, dus met de voeten nat nog net in het linkerrijtje. Competitie tweede Den Dungen, met virtueel maar twee punten achterstand op koploper FC Schadewijk, is natuurlijk favoriet voor de drie punten zondag. Aan de ploeg uit Oploo de taak deze stelling naar het luchtledige te verwijzen. Om 14.30 uur wordt er op Sportpark Jacobskamp door scheidsrechter Lensen het sein tot voetbal gegeven.

RKPVV – FC Schadewijk
De slagroom van het team van RKPVV is er wel een beetje af de laatste maanden. De zo onstuimig begonnen ploeg laat het noodgedwongen behoorlijk afweten. Voor FC Schadewijk is er plots een heel andere rol weggelegd, namelijk die van kampioenskandidaat. Trainer Gaby Kuijpers heeft een kwalitatief goed team, maar kleine selectie. Zondag wordt er op de Warande in Helmond om 14.30 uur afgetrapt. Waar overigens de KNVB een gepokt en gemazelde scheidsrechter naar toe heeft gestuurd. Nestor Egbert Verstappen uit het rustieke Grathem kan je in dit geval om een boodschap sturen.  

Handel – Boekel Sport
Een mooie derby van twee teams waarvan de velden op (elektrische) fietsafstand van elkaar verwijderd liggen. In de nog slechte fase van de Boekelaren werd het op 13 oktober 1-5 voor de ploeg van trainer Tom Jacobs. Handel kreeg door de revenuen van een kleine selectie een paar flinke dreunen te verwerken. Maar de laatste weken loopt de blessureboeg aardig weer leeg. Dus vanzelfsprekend is Boekelse winst zondag nog niet. Wél opvallend dat beide trainers eindigen met een nagenoeg zelfde zin.

Tom Jacobs trainer van Handel

Hard van stapel
Tom Jacobs: "Ons team is inderdaad weer wat aan het aansterken. Al zijn we nog niet waar we willen zijn. Tegen Boekel Sport zullen we de nodige spelers missen wegens werk in het buitenland. De terugkeer van Peter van den Bosch heeft de ploeg zichtbaar goed gedaan. Echter willen we ook niet te hard van stapel lopen met hem na zijn langdurige afwezigheid. We hebben dan wel de wedstrijd voor carnaval gewonnen van BMC, wat een hele belangrijke winst was voor ons, maar er is nog een heleboel werk te verzetten om uit de gevarenzone te komen. Ik verwacht dan ook een zeer gemotiveerd Handel aan de aftrap tegen Boekel. Dit verwacht ik overigens ook van Boekel Sport, ze zullen zich zeker willen revancheren voor het laatste onderlinge duel. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd met veel passie en strijd."

Carnaval
Trainer Marc van de Ven lijkt me niet het type dat met de afgelopen carnaval de planken uit de vloer trapte. Misschien op het jeugd matinee voor zijn koters. Wel met een pilsje in de hand en gekleed als een gladiator denken we uit de Griekse Mythologie. De prestaties zijn dan ook navenant. Het team, wat echt geen sterren kent , heeft zich met simpel  voetbal er weer bovenop gekregen en hoe. Van de Ven kijkt over het carnaval heen naar het heden van komende zondag: "Carnaval zit er weer op en hopelijk is iedereen hier fit uitgekomen. We krijgen een drukke, haast Europese week, met vv Handel. Sv Meerssen en Avanti'31 komen ook binnen die acht dagen. Maar eerst dus zondag uit naar Handel. In de thuiswedstrijd hadden we geen schijn van kans, het is nu aan ons om dat recht te  zetten. Alleen winst telt voor ons om bovenin mee te blijven doen en in de strijd om de tweede periode. Ook Handel heeft de punten inmiddels hard nodig. Kortom alle ingrediënten voor een mooie derby."

Nijnsel/TVE- Avanti'31
Voor Nijnsel, maar ook voor tegenstander Avanti'31, liggen de zaken klip en klaar: Punten genereren. Eveneens Nijnsel, De ploeg van trainer Tim de Wert, speelde slechts twee wedstrijden tot nu toe: "We hebben inderdaad pas twee wedstrijden gespeeld, dit komt het ritme niet ten goede. Door de mindere resultaten is het een feit dat de onderste ploegen dichterbij zijn gekomen. Dit maakt Avanti'31 thuis tot een hele belangrijke wedstrijd. We hebben zowel in de competitie als in de beker met 1-0 van ze verloren, daarin hebben we iets recht te zetten. Ik blijf zeggen dat wij een van de beste organisaties hebben staan. We geven weinig weg. Daartegenover staat dat we ook te weinig creëren. Bij een tegenslag lukt het ons niet de wedstrijd te kantelen. De mentale weerbaarheid moet beter. Tegen FC Schadewijk hebben we ons als D-pupillen weg laten zetten. Komende zondag moet en gaat dat anders. Ik ben overtuigd van een goede afloop als we ons eigen niveau gaan halen." Op Sportpark Den Eimert fluit scheidsrechter Rutten om 14.30 uur voor het begin."

Programma zondag 1 maart
SC Helmondia-BMC
SCG'18-Nooit Gedacht
Den Dungen-Excellent
Margriet-Schijndel/De Wit
RKPVV-FC Schadewijk
Handel-Boekel Sport
Nijnsel/TVE -Avanti'31

Stand:
1.FC Schadewijk 15-30
2.Den Dungen 14-25
3.RKPVV 14-24
4.SC Helmondia 15-24
5.Boekel Sport 14-23
6.Margriet 15-22
7.Excellent 14-21
8.Nooit Gedacht 14-20
9.Schijndel/De Wit 15-19
10.Nijnsel/RTV 14-18
11.Handel 14-15
12.SCG'18 14-13
13.Avanti'31 15-13
14.BMC 15-12

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant