UDI'19 won terecht van Moerse Boys.
UDI'19 won terecht van Moerse Boys. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19/CSU hoeft niet meer naar onder te kijken na simpele winst in Zundert

Voetbal 933 keer gelezen

ZUNDERT | UDI'19/CSU lijkt zich niet langer zorgen te hoeven maken over de ranglijst. De Udenaren kenden weinig moeite met Moerse Boys. De 0-3 overwinning in Zundert kreeg na rust gestalte. Ferhat Coskun was met een doelpunt en een assist belangrijk voor de Udense hoofdklasser.

Op sportpark Akkermolen kreeg het publiek twee speelstijlen voorgeschoteld. Tegenover een overdaad aan technisch vernuft bij UDI zette Moerse Boys een collectieve werklust neer. Daarmee kon de thuisploeg UDI een half uur bijbenen, maar het was eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal wachten op de 0-1. Die had ook al na een half uurtje moeten vallen toen UDI een penalty werd onthouden na een handsbal van Leroy Daems. De eerste grote kans was overigens voor Moerse Boys. Michiel Merks kon echter redding brengen op een knal van Pim Goossens.
Vlak voor rust kwamen de gasten op 0-1. De sterke spelende Roald van Hout schoot op de lat, waarna de rebound in de kluts achter Moerse Boys-doelman Tom Magielse werd getikt door  Sam Wassenberg.

Coskun belangrijk
In een tijdsbestek van tien minuten na rust besliste UDI het duel: Ferhat Coskun verlengde meteen na de thee een hoekschop tot doelpunt en legde na 55 minuten spelen de bal panklaar voor Van Hout, die beheerst de 0-3 scoorde. Moerse Boys bleef de aanval zoeken, maar UDI bleef in de omschakeling het gevaarlijkste. In de spaarzame momenten dat de thuisploeg in kansrijke positie kwam, zoals Pim Goossens tweemaal, had de gastclub mazzel dat de aanvaller het vizier niet op scherp had staan.

Top-5 in vizier
Door de simpele overwinning in Zundert staat UDI nu achtste en heeft het de top-5 enigszins in het vizier. Trainer Lodewijk de Kruif zal de komende dagen gebruiken om zijn mannen voor te bereiden op het duel donderdagavond met Erp in de KNVB-districtsbeker.