Niels Wouters kopt de 1-0 binnen
Niels Wouters kopt de 1-0 binnen Foto: Peter Kuijpers

Jong ADO Den Haag lucky winnaar in Veghel, Jeroen van Schoonhoven naar UDI'19/CSU

Voetbal 708 keer gelezen

VEGHEL -  Blauw Geel'38/Jumbo verloor met 1-2 van Jong ADO Den Haag. Een zure nederlaag in de slotfase van een  wedstrijd die geen winnaar verdiende. Een toch wel wat gehavend Blauw Geel'38 dat al na drie minuten op voorsprong kwam door Niels Wouters. Direct na rust kwamen de Hagenaars langszij via een eigen doelpunt van Blauw Geel'38. Kansen aan beide zijden, maar het waren de youngsters uit Den Haag die in de 89e minuut met winst gingen lopen.

Door: Peter Kuijpers

Toch nog twee absenties vooraf waar Ben van den Nieuwenhof met vakantie was en Koen van der Zanden te geblesseerd was om te kunnen spelen. Joey Hellstern kreeg zijn kans voorin met naast hem Niels Wouters die een prima pot speelde. Sander Egmond startte hangend op rechts en begon spits Jeroen van Schoonhoven op de bank. Diezelfde van Schoonhoven, wist zijn vader te melden, speelt komend seizoen zeven kilometer verderop  bij de tricolores van UDI'19. Jong ADO Den Haag begon het sterkst in Veghel, maar het de eerste treffer was voor Blauw Geel'38. Uit een door Niels Wouters geforceerde corner was het Wouters zelf die akelig vrijstaand (zie foto) in kon koppen 1-0. De bezoekers vielen wel frequent aan, maar kansen gaf het hooguit één die door keeper Ralph Vos onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere kant waren het Joey Hellstern en Mark Dobbelsteen die dicht bij de 2-0 waren.

Jeroen van Schoonhoven verkast einde seizoen naar UDI'19/CSU

Knullig momentjeKnullig momentje
Na rust was het Jong ADO Den Haag dat al na vier minuten langszij kwam. Een voorzet vanaf rechts werd door een Veghelse verdediger in een scrimmage over de lijn gewerkt: 1-1. In de 55e minuut had Hellstern zijn team weer op voorsprong kunnen schieten, maar ook hij vond keeper Wesley Storm op zijn pad. De beste kans was er nog voor Jong ADO Den Haag. Sem Stein kogelde, voor een de adem inhoudend Veghelse publiek,  voor bijna een leeg doel voor langs. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel af te stevenen. Een knullig momentje met scheidsrechter Nick Tunnissen bracht de bal op rechts en uit de omschakeling liepen de Hagenaars alsnog naar 1-2 en vertrokken, verdiend of niet verdiend, juichend richting Den Haag.