Afbeelding

Nieuw schoolinitiatief Waldorf Uden vestigt zich in Kindcentrum Marimba

Onderwijs 655 keer gelezen

UDEN | Voor het nieuwe initiatief van het Udens College – Waldorf Uden – is een passende locatie gevonden. De vrijeschoolstroom zal zich per 1 augustus 2020 vestigen in een aantal lokalen van Kindcentrum Marimba, mits er zich begin maart voldoende leerlingen aanmelden voor Waldorf Uden.

Het kindcentrum, gelegen aan de Steenovenstraat in Uden, heeft enkele lokalen beschikbaar. De besturen van Kiem Onderwijs en Opvang, waar Marimba onder valt, en het Udens College hebben in goed overleg tot de verhuur van deze lokalen besloten. Zowel Kiem als het Udens College staan voor een breed onderwijsaanbod voor leerlingen uit Uden en omgeving en willen op deze wijze een bijdrage leveren aan een goed werk-, leef-, woon- en leerklimaat in Uden voor alle inwoners. 
De situering in de locatie is zodanig dat Waldorf Uden de kans heeft een eigen plek te creëren. Er komt een middelbare school sfeer met een eigen ingang en plein, en lokalen die bij elkaar gesitueerd zijn.

De gemeente staat positief ten opzichte van het initiatief. Beide schoolbesturen treden in verder overleg met de gemeente over de wijze waarop de gemeente een bijdrage kan leveren aan het initiatief van het Udens College om ook voor leerlingen van 12 jaar en ouder vrijeschool onderwijs aan te bieden. De belangstelling voor het vrijeschool-onderwijs groeit namelijk, in de regio en landelijk gezien. Momenteel is er in Noordoost-Brabant nog geen school voor voortgezet vrijeschool onderwijs. Het idee voor een dergelijke school in Uden is dan ook ontstaan door een ouderinitiatief. Op 3, 4 en 5 maart zijn de inschrijvingen voor het Udens College, inclusief het nieuwe initiatief Waldorf. Als zich voldoende leerlingen aanmelden voor deze vrijeschoolstroom, dan kan Waldorf Uden in augustus definitief starten, op de Steenovenstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant