Afbeelding

Herindelen vernoemt plein naar Van Dongen

Opmerkelijk 56 keer gelezen
ZEELAND - Vereniging Herindelen heeft het plein voor de kerk in Zeeland eigenhandig omgedoopt tot ‘Cees van Dongen-plein’. Dat maakte Herindelen-voorman Theo van Duren bekend in zijn column in weekblad Arena.

[image=297722]

Van Dongen, die ongeneeslijk ziek is, zetelt in de Landerdse gemeenteraad namens de politieke vereniging. “Begin deze week kregen we van jou het bericht dat je ons op zeer korte termijn gaat verlaten. Daar zijn we niet blij mee. We hebben de statuten er op nageslagen en daarin staat toch klip en klaar dat het leden van onze vereniging verboden is om de club te verlaten zolang de gemeente Landerd niet is heringedeeld”, schrijft Van Duren in de column. De partijgenoot van Van Dongen vindt dat de Zeelander hem veel dank is verschuldigd voor wat hij tot stand heeft gebracht.

Procedure
Herindelen werkt de procedure voor het benoemen van het plein omgekeerd af. “Als raadslid weet je dat aan zo’n naambordje een gemeentelijke procedure vooraf dient te gaan. Maar je kent onze gemeente: onderzoek, commissie, klankbordgroep, stuurgroep, raadsvoorstel, en tegen de tijd dat het in het college komt zitten wij bij Uden of Oss en ben jij al lang vertrokken. En onze bedoeling is nou juist dat jij een plein naar je vernoemd krijgt terwijl je nog bij ons bent. Vandaar dat we de procedure in omgekeerde volgorde af gaan werken. Dus eerst het naambordje onthullen en daarna het gedoe. Zoals je inmiddels weet hebben we gekozen voor het kerkplein. Dat leek ons wel mooi, symbolisch gezien. Onze Cees in het hart van Zeeland en de Zeelanders”, aldus Van Duren.

Over Van Dongen
Cees van Dongen is een bekend gezicht in Zeeland. Zo was hij jarenlang voorzitter van Stichting Jeugdbelangen Zeeland en is hij molenaar van de Coppensmolen aan de Kerkstraat. Sinds 2014 zit Van Dongen voor Herindelen in de Landerdse gemeenteraad.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant