Burgemeester Bos, Martijn van Straaten en Hugo Geerlings slaan een piketpaal in de grond.
Burgemeester Bos, Martijn van Straaten en Hugo Geerlings slaan een piketpaal in de grond.

Bouw vijftien appartementen in De Run in Boekel gestart

Wonen 1.625 keer gelezen

BOEKEL | Na de bouw van 23 woningen start Hendriks Coppelmans nu ook met de bouw van vijftien appartementen voor PeelrandWonen in De Run in Boekel.

Deze week worden er elf eengezinswoningen opgeleverd aan Stichting PeelrandWonen. De toekomstige bewoners ontvangen volgende week de sleutel van hun nieuwe woning. De bouw van de woningen startte in april 2019. Het opleveren van die woningen werd gisteren gevierd in het bijzijn van burgemeester Bos en wethouder Marius Tielemans. De eengezinswoningen in dit plan zijn gebaseerd op hun concept BudgetRijwoning. Dat zijn woningen met een slimme woonplattegrond, die door een doordachte bouwmethode met prefab-elementen snel gebouwd kunnen worden.

Enkele weken eerder leverde Hendriks Coppelmans in De Run ook twaalf middeldure huurwoningen op aan een belegger. Gisteren werd de starthandeling van de bouw van vijftien driekamerappartementen verricht. De bouw van het appartementengebouw startte op 3 maart symbolisch. Op de bouwplaats sloegen burgemeester Bos, Martijn van Straaten (Directeur-Bestuurder PeelrandWonen) en Hugo Geerlings (Manager Ontwikkeling Hendriks Coppelmans) allen een piketpaal in de grond. Daarmee markeerden ze symbolisch de plek van het appartementengebouw. In werkelijkheid is de bouw halverwege februari al gestart. Twee van deze woningen zijn gelijkvloers: de badkamer en slaapkamer zijn op de begane grond. Naar verwachting zijn de appartementen in het voorjaar van 2021 gereed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant