Deze verpleegkundigen staan schoon en net omgekleed voor de isolatiekamers en geven elkaar steun en liefde voordat zij weer aan de slag gaan. (Foto: Ziekenhuis Bernhoven)
Deze verpleegkundigen staan schoon en net omgekleed voor de isolatiekamers en geven elkaar steun en liefde voordat zij weer aan de slag gaan. (Foto: Ziekenhuis Bernhoven)
CORONAVIRUS

Druk op zorg in Ziekenhuis Bernhoven neemt fors toe: 'Mensen die bij willen springen zijn zeer welkom'

Algemeen 16.986 keer gelezen

UDEN | De druk op de ziekenhuiszorg neemt fors toe, ook in Uden. Dagelijks worden de maatregelen aangepast om de zorg toegankelijk te houden, zo schreven we eerder al. Ziekenhuis Bernhoven roept mensen die bij willen springen op zich te melden.

De situatie is voor nu onder controle, maar kan dagelijks veranderen, zo geeft het ziekenhuis op haar website aan. Ook wordt gewaarschuwd voor nepnieuws. "Het zijn intense tijden voor de getroffen patiënten en hun naasten", meldt het ziekenhuis. "En moeilijke omstandigheden voor onze medewerkers, deze crisis vraagt veel van hen. We hebben elkaar heel hard nodig in deze heftige tijd. Wij zijn dankbaar voor alle steun en begrip die wij krijgen. Voor onze zorgprofessionals betekent dit heel veel en dit helpt om het vol te houden. Mensen die bij willen springen in deze tijden zijn zeer welkom. Heb je een verpleegkundige achtergrond en ben je beschikbaar, meld je dan zeker aan via uitzendbureau@bernhoven.nl. Ook als je denkt je op een andere manier nuttig te kunnen maken." Tot slot doet het ziekenhuis een dringend beroep op iedereen om alle maatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd op te volgen. "Alleen zo kan de verspreiding van het virus worden afgeremd en houden we de zorg toegankelijk."

Morgen meer over de situatie in Ziekenhuis Bernhoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant