Afbeelding
CORONAVIRUS

Burgemeester Hellegers: 'We moeten samen de crisis te lijf gaan. Ook hier in onze gemeente'

Algemeen 1.670 keer gelezen

UDEN | Burgemeester Henk Hellegers gaf dinsdagochtend een schriftelijke reactie op de Coronacrisis.

"We leven op het moment in een bijzondere tijd, in een hectische tijd. Een tijd die we nog niet eerder hebben meegemaakt. Het coronavirus raakt ons allemaal en we zien de gevolgen daarvan in onze samenleving.

Ook een aantal Udenaren is ziek geworden door dit virus. Ik wens iedereen veel beterschap en een snel herstel. Helaas overlijden ook mensen aan dit virus. Ik leef mee met de familie van deze mensen.

Graag steek ik iedereen die zich inzet om deze crisis de baas te worden, een hart onder de riem. Tegen de mensen die vitale beroepen hebben, die iedere keer weer klaar staan om het dagelijks leven zo goed mogelijk te laten lopen, zeg ik dank je wel voor jullie inzet.

Ik ben blij om te zien dat onze inwoners de maatregelen die door de landelijke overheid zijn genomen, serieus nemen en opvolgen. Blijf dat doen, zoals ook minister-president Rutte dit ons gevraagd heeft. We moeten samen de crisis te lijf gaan. Ook hier in onze gemeente, hoe lastig dat soms ook kan zijn.

Speciale aandacht vraag ik voor de ouderen, de kwetsbaren en alleenstaanden in onze samenleving. Probeer daar waar mogelijk om hen te helpen met het doen van boodschappen, bel hen een keer voor wat sociaal contact. Ik zie al mooie initiatieven ontstaan. Dank en hulde daarvoor. Laten we in deze moeilijke tijd naar elkaar omzien, elkaar helpen en waar nodig bijstaan.

Zoals minister-president Rutte zegt: samen komen we deze moeilijke tijd door. Ook ik reken op u", aldus de burgemeester van Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant