De Intertoys in Uden midden in het centrum.
De Intertoys in Uden midden in het centrum.

Nieuwe eigenaren voor Udense Intertoys

Centrum 4.038 keer gelezen

UDEN | Vanaf 1 april gaat de Udense speelgoedzaak Intertoys over in andere handen. Marcel en Madelon de Louw nemen de zaak over van Ton en Karolien van Duijnhoven.

De zaak bestaat inmiddels 54 jaar en behoort daarmee tot de oudste winkels in Uden. Harrie en Ria van Lanen startten in 1966 als een van de eerste ondernemers in de toen nieuw gebouwde winkels aan de Galerij. Dat was meteen het begin van de ontwikkeling van centrum Uden en vele nieuwbouw en uitbreiding van winkels richting de Passage en Marktstraat. Na vier jaar was de winkel al zo snel gegroeid dat een nieuw pand werd gebouwd verder op aan Galerij 32. Ton werkte al vanaf zijn 14e jaar mee als weekendhulp en na zijn opleiding aan de detailhandelsschool werd hij de vaste medewerker en mede gezicht van de zaak. In 1989, nu inmiddels al weer 31 jaar gelden nam hij de speelgoedzaak over. De winkel heeft vele veranderingen meegemaakt en verbouwingen doorgevoerd en is daarmee gegroeid tot een bekende speelgoed-speciaalzaak in de hele regio.

Opvolgers
Nu, na 50 jaar werkzaam te zijn geweest in de speelgoedhandel, is het voor Ton en Karolien tijd geworden voor andere leuke dingen. In Marcel en Madelon hebben zij opvolgers gevonden die al goed bekend zijn in de speelgoedwereld. Als collega franchisenemers hebben zij al twee Intertoys winkels in Mierlo en Venray. Met de overname van Uden starten zij dus hier hun derde filiaal. Ze zijn enthousiast over het mooie en gezellige centrum van Uden. "We kijken er naar uit om een hele generatie vaste klanten te ontmoeten en te kunnen helpen", vertellen de opvolgers. "We vinden het fijn dat de speelgoed traditie welke in Uden is opgebouwd behouden blijft. De speelgoedmarkt is op dit moment volop in beweging." Na een vervelend jaar voor de Intertoys-organisatie staat het er op dit moment weer beter voor en werken ze weer aan een nieuwe toekomst. Het aanbod en keuze verandert steeds en dat vraagt om snelle reacties en wisselingen van assortiment.

Verbouwing
Na een kleine verbouwing en interne aanpassingen gaat de winkel begin april weer open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant