Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Udense en Erpse gaan voor dinerbon voor álle Bernhoven medewerkers

Algemeen 6.442 keer gelezen

UDEN/ERP | Wat dinsdagavond 17 maart begon met een WhatsAppbericht in een vriendinnengroep-app, "Ik zou ook wel iets willen doen om mensen een hart onder de riem te steken, heeft iemand meer dat gevoel?", resulteerde in de online actie 'Hart onder de riem voor de helden van Bernhoven ziekenhuis'. In slechts één dag lieten al meer dan 250 mensen zien ook iets te willen doen en werd er reeds 5000 euro opgehaald.

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk medewerkers van het Bernhoven ziekenhuis in Uden een dinerbon aan te bieden van een horecazaak uit de regio. Zo snijdt het mes aan twee kanten, want niet alleen onze zorgverleners, maar ook horecaondernemers hebben het zwaar. Voor elke 30 euro kopen initiatiefnemers Suze de Jong uit Uden en Liza Kremers uit Erp een dinerbon waarmee een medewerker bedankt kan worden. Suze: "We hebben ambitieus ingezet, want hoe mooi zou het zijn als we álle 2000 medewerkers van Bernhoven een bon kunnen geven? Begrijp ons niet verkeerd, wij vragen geen 30 euro per donatie. Geef vanuit je hart en geef wat je kan en wil missen. Elke euro telt en spreekt van een blijk van waardering." Liza vult aan: "We zijn enorm overweldigd door de positieve reacties en de populariteit van de actie. Hartverwarmend hoeveel mensen iets willen doen. Door de grote hoeveelheid aan donaties kunnen we komend weekend (21 en 22 maart) al 120 bonnen gaan kopen bij lokale horeca zaken in Uden, Veghel en Oss om ze vervolgens af te geven bij het Bernhoven ziekenhuis in Uden. Hoe mooi is dat?"

Enthousiast
Ziekenhuis Bernhoven reageerde blij verrast op de actie. "Er is een grote behoefte aan ontlasting thuis, dus heel fijn als ze een keer niet hoeven te koken." Ook horecaondernemers reageren enthousiast. Ze zijn blij met het steuntje in de rug én vinden het fijn iets te kunnen doen. Zo heeft restaurant Trattoria da Roberto uit Veghel het ziekenhuis al eerder benaderd om toetjes te doneren. "Wat een fantastische actie voor het ziekenhuis personeel en wat ontzettend lief dat jullie ook aan ons denken!" vindt Marloes van Gastrobar Blitz in Uden. De bonnen die in het weekend van 20 maart gekocht gaan worden zijn van de restaurants Gastrobar Blitz, Van Eyck/Somm in Uden, Trattoria da Roberto in Veghel en de ondernemers van de Peperstraat in Oss. "Hopelijk kunnen we er nog veel meer toevoegen aan dit lijstje." Heb jij ook het gevoel te willen helpen? Doneer dan door hier te klikken. "Zij zorgen voor ons, wij zorgen samen voor hen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant