Afbeelding
Foto: Peter Noy

Avondvierdaagse, schoolvoetbaltoernooi en olympiade afgelast

Algemeen 1.743 keer gelezen

UDEN | Stichting Schoolsport Uden heeft vanwege de omstandigheden rondom het Coronavirus voor de komende maanden haar activiteiten afgelast. Dat betekent dat de Avondvierdaagse, het schoolvoetbaltoernooi en de schoololympiade niet doorgaan.

Stichting Schoolsport Uden heeft als doelstelling om kinderen in beweging te krijgen en te laten bewegen, wat onder meer gebeurt middels de sportieve school. Op school krijgen kinderen wekelijks een aantal frisse actuele sportlessen aangeboden. Dit om kinderen kennis te laten maken met diverse sporten om zo mogelijk een keuze te kunnen maken voor hun eigen sportwereld. Deze lessen kunnen gewoon blijven doorgaan.

Schoolvoetbaltoernooi
Daarnaast organiseert Stichting Schoolsport ook het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Uden en omgeving. Dit jaar zou het toernooi voor de 64e keer gehouden worden. Gestart in 1956 met een wedstrijd tussen de destijds twee scholen binnen het Udense, is het toernooi inmiddels uitgegroeid tot een toernooi met een deelname van wel ruim 80 teams, verdeeld over zowel jongens als meisjes. In april is het op de woensdagmiddagen altijd raak op de velden bij UDI'19/CSU en zijn bijna 1000 kinderen in de weer om de grootste beker mee naar hun school terug te nemen. Bovendien mogen de winnaars bij zowel de jongens als de meisjes meedoen aan de verdere regiofinales tot mogelijk zelfs de finales op het KNVB-sportpark in Zeist.

Schoololympiade
Ook organiseert de Stichting Schoolsport ieder jaar in mei voor alle groepen 7 van de basisscholen uit de gemeente Uden een heuse schoololympiade. Met officiële fakkelloop en ontsteking van de olympische vlam door een echte topper binnen de sportwereld. Met een groots opgezet spelplan van zomerspelen en winterspelen, met daarnaast een spelcircuit begeleid door de sportklas van het Udens College, worden de diverse sporten beoefend waarna de winnaar met de meest verdiende punten met de hoogste eer gaat strijken. De Fairplay-prijs is hier altijd wel het belangrijkste.

Avondvierdaagse
In de maand juni vindt de avondvierdaagse plaats. Met bijna 3000 deelnemers is het een van de grotere wandelevenementen van Noord-Brabant. De diverse routes op de 5, 10 en 15 kilometer trekken door Uden en haar mooie omgeving. Op vrijdag is het dan altijd extra druk, mede door de vele ouders, opa's en oma's die dan of extra een dagje met de (klein)kinderen meelopen of ze met bloemen komen inhalen aan de finish. Alles bij elkaar rekent de organisatie dan op die avond op een 4500 mensen in het sportpark. 

Afgelasten of uitstellen
Gezien het feit dat ook de KNVB en de Wandelbond pleiten voor het verschuiven, uitstellen of afgelasten van evenementen kan Stichting Schoolsport niets anders doen dan hierbij aansluiten. Een mogelijkheid tot het verschuiven van evenementen wordt overwogen, maar is afhankelijk van de ontwikkelingen. Op dit moment is hier echter nog geen duidelijkheid over te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant