Logo kliknieuws.nl/uden
CORONAVIRUS

93 mensen overleden aan Corona, 1159 nieuwe patiënten gemeld

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het totaal aantal positief geteste Coronapatiënten is sinds gisteren gestegen met 1159. Daarmee komt het totale aantal op 9762. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten ligt op 639, een stijging van 93 ten opzichte van gisteren. In totaal zijn er 2954 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Een stijging van 454.

Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive-Careopnames neemt ook vandaag iets minder snel toe, zo laat het RIVM weten. Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 is lager dan gisteren. Omdat niet alle patiënten altijd meteen gemeld kunnen worden, kunnen de gemelde aantallen iets afwijken van de actuele situatie. "Ook vandaag neemt het aantal gemelde in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken", aldus het RIVM.

Meierijstad, Uden, Oss en Boekel
In Meierijstad zijn er 207 mensen besmet met het Coronavirus. In Uden ligt dat aantal op 130 en in Boekel op 53. Daarmee heeft Boekel van heel Nederland per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen. Oss heeft 141 Coronapatiënten en Bernheze 95.

Noord-Brabant
De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met een totaal van 2748 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies.
In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.


Deze kaart toont het aantal patiënten per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en en gemeenten per 28 maart 2020. Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden. Van 279 patiënten is de woonplaats nog onbekend.

Meer berichten