CORONAVIRUS

RIVM meldt 116 nieuwe sterfgevallen

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 253 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er minder dan gisteren. Toen ging het om 336 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 6.875. Het dodenaantal steeg met 116 naar een totaal van 1.766.

"Vandaag zijn er 253 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn sinds gisteren 115 personen als overleden gemeld. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden", meldt het RIVM. 

"De eerste effecten van de maatregelen lijken volgens het RIVM zichtbaar. "Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Om de verspreiding van het virus blijvend te vertragen is een lange adem nodig. Het is dan ook heel belangrijk dat iedereen de maatregelen de komende periode blijft opvolgen", aldus het RIVM.
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1.224. In totaal zijn er nu 17.851 besmettingsgevallen bekend. Dat aantal ligt in werkelijkheid veel hoger, doordat lang niet iedereen wordt getest.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 144. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 82 en 27 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 100 en in Bernheze 70.

Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst 'en. Door correcties achteraf (in het systeem) kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten