Logo kliknieuws.nl/uden

Voetjes van de vloer voor mantelzorgers via livestream Roland en Giel de Winter

  •   keer gelezen

UDEN | DJ Roland de Winter en zijn vrienden van het vroegere Amigo en Rotary Uden willen heel Uden aan het dansen krijgen voor de Udense mantelzorgers. Met deze actie willen Roland, de vrienden van Amigo en Rotary Uden hen op een voetstuk plaatsen en verrassen met een dinerbon op hun respijtdag. Aanstaande zaterdag wordt vanuit de studio van YouTuber en zoon van Roland, Giel de Winter, een bijzondere Dance Classics the Party gestreamd.

Roland wilde iets goeds doen voor de mantelzorgers in deze tijd van het COVID-19 virus en kwam bij zijn zoon Giel terecht. "We hadden het er samen over en kwamen al snel uit bij deze online disco avond", vertelt hij. "Mensen vragen nummers aan uit de jaren 70 en 80 en deze worden dan gedraaid. Een nummer aanvragen kost minimaal 5 euro, maar een hogere vrije gift mag natuurlijk ook. Tijdens de live stream komen alle bijbehorende clips voorbij. Zo hopen we dat er op zaterdagavond in vele Udense huiskamers het een feest van herkenning wordt. En dat de voetjes van de vloer gaan!"

Verbinding
De avond start om 21.00 uur en zal om 24.00 uur afgelopen zijn. Door gebruik te maken van de faciliteiten van de studio van Giel de Winter, kunnen er naast de muziek en video's ook berichten achter gelaten worden. Zo vinden de luisterende en kijkende Udenaren ook verbinding met elkaar. Roland: "We willen het sfeertje van vroeger een beetje in de huiskamers brengen. We hebben dan ook de samenwerking gezocht met de vrienden van discotheek Amigo en Rotary Uden. Samen gaan we de komende dagen zoveel mogelijk mensen proberen te bereiken. Het is toch ontzettend prachtig als straks duizend man meekijken en ondertussen ook nog het goede doel steunen?"

Dinerbonnen
Het bedrag dat opgehaald wordt zal besteed worden aan dinerbonnen bij de diverse Udense horeca. Zo kunnen de mantelzorgers op hun respijtdag een avondje lekker eten en wordt op deze manier ook de Udense horeca gesteund. De link naar de live stream is te vinden op de site www.dance-classics.nl en de website en Facebookpagina van Rotary Uden. Deze komt beschikbaar op zaterdag 11 april om 20.00 uur. Nu al een vrije gift doen? Dat kan door een bedrag te whatsappen naar het nummer 06 57 97 06 88. Men ontvangt dan een Tikkie.

Meer berichten